Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Problems on Ages

Home > Arithmetic Aptitude > Problems on Ages > General Questions

31. When u reverse the digits of age of father u will get the age of son. one year ago the age of father was twice that of son's age. what are the current ages of father and son?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Infosys 

32. Joe's age , Joe's sister's age and Joe's fathers age sums up to a century. When sox s as old as his father, Joe's sister will be twice as old as now. When Joe is as old as his father then his father is twice as old as when his sister was as old as her father

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Joe + joe's sister + father = 100 -------------(1)
After x years lets joe age is equal to his father
So. (joe + x) = father
Therefore, joe's sister + x = 2*sister
=>sister = x
joe+sister = father
therefore, 2*father=100
hence, Father=50, joe = 20 and sister = 30

Workspace

Tags:

Infosys 

33. Find X's age which equals the number of grand children of a man who has 4 sons and 4 daughters. Each daughter of the man's wife have 3 sons and 4 daughters and each son of the man's wife have 4 sons and 3 daughters.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given, he had 4 sons and 4 daughters.
Each son has 4 sons and 3 daughters and each daughter has 3 sons and 4 daughters.
Therefore total number of grandsons = 4x4 + 4x3 = 16 + 12 = 28
And total number of grand daughters = 4x3 + 4x4 = 28
Total number of grandchildren is 28+28 = 56.

Workspace

Tags:

Infosys 

34. At the time of his marriage Arunachalam was 29 years old. During marriage, his wife was younger by 3 1/2 years.20 years afterwards the total ages of Arunachalam, his wife and their only son Kamalraj is 110 years. What will be the age of Kamalraj forty years from now?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

I. During Marriage
Arunachalam's age = 29 years
Wife's age = 29 - 3.5 = 25.5 years
II. 20 years afterwards
Arunachalam's age = 29 + 20 = 49 years
Wife's age = 25.5 + 20 = 45.5 years
Let Son's age (20 years after marriage) = S
It is given that, 20 years after wedding, Arunachalam's age + Wife's age + S = 110
Or 49 + 45.5 + S = 110
S = 15.5 years
III. 40 years afterwards.
Since we have found that the son was 15.5 years old 20 years after marriage, adding 20 to 15.5 will give age of Kamalraj after 40 years.
Therefore answer = 15.5 + 20 = 35.5 years =35 1/2 years.

Workspace

Tags:

Infosys 

35. Each of Geetha's brothers have brothers as many as Leena's and Leena has sisters as many as her brothers. Then the sum of the boys in Geetha's family and girls in Leena's family will be

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let A be the number of boys in Geetha's family.
let B be the number of girls in Geetha's family.
let C be the number of boys in Leena's family.
let D be the number of girls in Leena's family.
We have to find the value of A + D.
Since A number of boys are in Geetha's family, every brother will have A - 1 brother.
Since each of Geetha's brothers and Leena have equal number of brothers then A - 1 = C ------(1)
Since Leena has equal number of brothers and sisters, D - 1 = C -----(2)
Sub C = D - 1 in eq 1,we get
A - 1 = D - 1
A = D
we know the fact that addition of two equal numbers must be an even number.
among the given options 6 is the only even number.

Workspace

Tags:

Infosys 

36. A man whose age is 45 yrs has 3 sons named John, Jill, jack. He went to a park weekly twice. He loves his sons very much. On a certain day he found the shop keepers selling different things. An apple cost 1penny, 2chocalate costs 1penny & 3 bananas cost 1 penny. He has bought equal number of apple, chocolate & banana for each son. If the total amount he invest is 7 penny then how many he has bought from each piece for his son?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

37. At the end of 1994 Rohit was 1/4th as old as his grandmother. The sum of the years in which they were born is 3843. How old Rohit was at the end of 2001?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

38. After 6 years Raju's father will be twice that of his age and two years ago, his mothers age was twice of that of Raju's age. What is the sum of Raju's parent's age?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

F+6=2(R+6)
F= 2R+6
M-2=2(R-2)
M= 2R-2
Therefore the sum of Raju's Parent's age is
F+M=2R+6+2R-2
F+M=4R+4
4 more than four times Raju's age

Workspace

Tags:

TCS 

39. Fathers age is 5 times his son's age. 4 years back the father was 9 times older than son.Find the fathers' present age.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume son's age = x years.
so father's age = 5x years
4 years back:
son age = (x-4) years.
father's age = (5x-4) years
as per Condition given
(5x-4) = 9*(x-4)
=> 5x - 4 = 9x - 36
=> (9x-5x) = 36 - 4
=> 4x = 32 => x = 8
So father's present age = 5 * 8 = 40 years.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

40. The age of Ritu's mother is 6 times that of Ritu's age. After 6 years it will be 3 times that of Ritu's age. what is Ritu's present age?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume Ritu age = x years.
So Ritu's mother age = 6x
After 6 years. 3(x+6)= (6x+6)
3x + 18 = 6x+6
=> 3x = 12 => x = 4 years.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra