Take FREE!! Online Mettl Mock Test to Crack TechM and Other Companies Written Exams.
Get Off-Campus Placement Jobs Info !!!
Practice Tech Mahindra Essay Topics

Amazon Placement Questions & Answers :: Amazon

24.47K

Tot. Mock Test: 0


Total Qs: 6+

NA
SHSTTON
447
Solv. Corr.
283
Solv. In. Corr.
730
Attempted
1 M:8 S
Avg. Time

1 / 6

Choose the correct option.

A' and 'B' complete a work togather in 8 days.If 'A' alone can do it in 12 days.Then how many day 'B' will take to complete the work?


A25 days

B24 days

C20 days

DNone of these

Answer: Option B

Explanation:

A & B one day work = 1/8
A alone one day work = 1/12
B alone one day work = (1/8 - 1/12) = ( 3/24 - 2/24)
=> B one day work = 1/24
so B can complete the work in 24 days.

ShortCut By :: Aradhya

 A = 12, A+B = 8, B = ?

Take LCM of A & A+B = 24.

So, A=12*2 = 24, A+B = 8*3 = 24, B = 1*24 = 24.

Answer: B = 24days.

Submit Your Solution

NA
SHSTTON
468
Solv. Corr.
472
Solv. In. Corr.
940
Attempted
1 M:26 S
Avg. Time

2 / 6

Choose the correct option.

If A alone can do a piece of work in 8 days and B alone can do the same work in 12 days. How many days A and B required to finish the same work if they work togather?


A24/5 days

B24 days

C5day days

D5/24 days

ENone of these

Answer: Option A

Explanation:

A alone one day work = 1/8
B alone one day work = 1/12
Both A and B one day work = (1/8 + 1/12) = (3/24 + 2/24)
= 5/24
so A and B together finish the work in 24/5 day
or 4 4/5 days.

Submit Your Solution

NA
SHSTTON
228
Solv. Corr.
285
Solv. In. Corr.
513
Attempted
0 M:45 S
Avg. Time

3 / 6

Choose the correct option.

When a number is divided by 13, the remainder is 11. When the same number is divided by 17, then remainder is 9. What is the number ?


A339

B349

C369

DData inadequate

Answer: Option B

Explanation:

x = 13p + 11 and x = 17q + 9

ShortCut By :: K

349-9=340 is divisible by 7

349-11=338 is divisible by 13

So, answer is 349

Submit Your Solution

NA
SHSTTON
162
Solv. Corr.
146
Solv. In. Corr.
308
Attempted
0 M:39 S
Avg. Time

4 / 6

Choose the correct option.

A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?


A120 metres

B180 metres

C324 metres

D150 metres

Answer: Option D

Explanation:

Length of the train = (Speed x Time) =50/3 x 9 m = 150 m.

Submit Your Solution

NA
SHSTTON
513
Solv. Corr.
170
Solv. In. Corr.
683
Attempted
0 M:20 S
Avg. Time

5 / 6

Choose the correct option.

A can do a work in 10 days and B can do the same work in 15 days. So how many days they will take to finish the same work ?


A5 days

B7 days

C9 days

D6 days

Answer: Option D

Explanation:

First find the 1 day work of both (A & B)
A 1 day's work = 1/10
and
B 1 day's work = 1/15

So (A + B) 1 day's work = (1/10+1/15)
= (3/30+2/30) = 5/30 = 1/6

So Both (A & B) together can finish work in 6 days

Submit Your Solution

NA
SHSTTON
270
Solv. Corr.
84
Solv. In. Corr.
354
Attempted
0 M:11 S
Avg. Time

6 / 6

Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?


A20

B22

C23

D26

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

ShortCut By :: Akhil

For the first two numbers there is a difference of 2 and next two nos have difference of 4 and 2 and 4 repeat the procedure

Submit Your Solution


Here is the list of questions asked in Amazon model papers for freshers Amazon online test questions. Practice Amazon Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Amazon Online Test Questions to crack Amazon written round test. Overall the level of the Amazon Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Amazon