Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 26.43K


Not Attempted

51. Total of the ages of A, B ahd C at present is 90 years. Ten years ago, the ratio of their ages was 1: 2: 3. What is the age of B at present

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let their ages 10 years ago is x, 2x and 3x years.
(x + 10) + (2x + 10) + (3x + 10) = 90 hence x= 10
B's present age = (2x + 10) =30 years.

Submit Your Solution

Tags: Accenture


Not Attempted

52. The sum of a number and its square is 1406. What is the number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the no. = x
so x+x^2=1406
by putting values from options
37+37^2
=37(37+1)
=37*38 =1406

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

53. Cost of an item is x. It's value increases by p% and decreases by p% Now the new value is 1 rupee, what is the actual value ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given cost of an item = Rs. X
Item cost by increasing p% will be = x(100+p)/100
After p% decrement, value = {x+(xp/100)}-[{x+(xp/100)}p/100]
= [x+(xp/100)] [1-(p/100)]
= x[1+(p/100)][1-(p/100)]
Givne new value is 1
x[1-((p^2)/10000)] = 1
x = 1/[1-((p^2)/10000)] = 10000/[10000-(p^2)]

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

54. how many matches would have to be played to decide a winner in a knockout tournament consisting of eight teams?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1 match for 2 team, first 8 team = 4 match
4 team - 2 match
2 team - 1 match
So, Total = 4+2+1=7 match

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

55. A man traveled from the village to the post-office at the rate of 25 kmph and walked back at the rate of 4 kmph. If the whole journey took 5 hours 48 minutes, find the distance of the post-office from the village.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Average speed = (2*a*b)/(a + b) here a = 25 b = 4
Average speed = 2*25 * 4/(25 + 4) = 200/29 kmph.
Distance covered in 5 hours 48 minutes = Speed * time
Distance = (200/29)*(29/5) = 40 kms
Distance covered in 5 hours 48 minutes = 40 kms
Distance of the post office from the village = (40/2) =20 km.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

56. There ara two bags A and B. A contains 6 red flowers and 3 pink flowers. where as bag B contains 2 red flowers and 7 pink flowers. One flower is choosen from a bag randomly. What is the probability that the flower choosen is pink?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Probability of pink ball=((1/2)*3/9)+((1/2)*7/9)=5/9

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

57. Three friends Gerard, Rooney and Ronaldson work together to dig a hole. Gerard alone can complete the work in 10 days, Rooney in 8 days and together all three can complete it in 4 days. They earn a total of Rs. 1,200. Find the share of Rooney if the money that they receive is proportional to the work that they do?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Ronaldson can complete work in 40 days ( 1/4-1/10-1/8)
So, ratio of work done = 1/10 :1/8 : 1/40 = 4 : 5 : 1
So, amount payed rooney = 1200 * (5 / (5+4+1) ) = 1200 * 1/2 = 600

So, Rooney share = 1200/2 = 600

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

58. A train runs first half of the distance at 40 km/hr and the remaining half at 60 km/hr. What is the average speed for the entire journey?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Avg speed=2xy/(x+y)
=2*40*60/100 = 48 Km/hr.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

59. The product of two positive numbers is p. If each of the numbers is increased by 2, the new product is how much greater twice the sum of the two original numbers?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume number are x,y
So, there product = xy
Given number increased by 2
so, now number are x+2,y+2.
Given product is twice the sum of two original No.
=> product = (x+2)(y+2) = 2(x+y)
=> xy+2x+2y+4 =2(x+y)
=> xy+4
so it increase by 4

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

60. The price of a jewel, passing through three hands, rises on the whole by 65%. If the first and second sellers earned 20% and 25% profit respectively, find the percentage profit earned by the third seller.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the original price of the jewel = Rs. P
and profit earned by the third seller= x%.

Then, ( 100 +x )% of 125% of 120% of P = 165% of p
=> [ ( 100+x )/100*125/100*120/100* P ] = [ 165/100* P ]
=> ( 100 + X ) = (165*100*100)/(125*120) = 110,
=> X = 10%.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 6. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture