Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

71. B's monthly salary is less by 10% than that of A's.C's monthly salary is less by 25% than that of A's.By what percent of B's salary more than that of C's?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets consider c's salary = Rs. 100
B's will be 90
C's will be 100(1-25/100)=100*(75/100)=75
[(90-75)/75]*100=(15/75)*100=20%

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

72. The electricity charges were increased by the company by 20%. To counter the increase, consumer decided to save power by 20%. What will be the impact on the company's revenue?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

73. The owner of a boutique decides to calculate the percentage of customers who purchase hats. If 40 percent of the store's customers decide to purchase items, and of those customers 15 percent purchase hats, what percent of the store's customers purchase hats?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Suppose there are 100 customers.
Given 40 persons want to purchase items.
15% purchase hats
=> 0.15*40
=> 6 persons want to purchase hats.

=> 6% want to purchase hats.

Workspace

Tags:

TCS 

74. A number increased 37 1/2% gives 33. So, the number is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let x be that number
x+(37 1/2 % of x)=33
x+3x/8=33
11x=33*8
x=33*8/11=24

Workspace

Tags:

TCS 

75. 40% of the employees of an organization are men, of these 75% are earning more than Rs. 25,000/- per year. If 45% of the total employees of the company earn more than Rs. 25,000/- per year, then find the fraction of women who earn less than Rs. 25,000/- per year.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let 100 be the total strength 40 M, 60 W,
30 M (>25000), overall 45 (>25000) 15W must be > 25000
15/60 = 1/4.
Hence Ans. 1 - 1/4 = 3/4

Workspace

Tags:

TCS 

76. In a survey of political preferences, 78% of those asked were in favour of at least one of the proposals I, II and III. If 50% favoured the first proposal, 30% the second and 20% the third, 5% favoured all the three, what is the percentage of those asked favoured more than one of the three proposals.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Use direct formula for Union.
78 = 50 + 30 + 20 x + 5. Ans. x 5 = 22.

Workspace

Tags:

TCS 

77. In a certain city, 60% of the registered voters are congress supporters and the rest are BJP supporters. In an assembly election, if 75% of the registered congress supporters and 20% of the registered BJP supporters are expected to vote for candidate A, what percent of the registered voters are expected to vote for candidate A?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the people in the city = 100

Congress supporters = 60% of 100 = 60 40% are BJP=40% of 100 = 40

out of 60,75% voted for congress=75%(60)=45 out of 40%,20% voted for congress=20%(40)=8 Total=45 + 8 = 53

Total percent= 53%

Workspace

Tags:

TCS 

78. There are 3 classes having 20, 24 and 30 students respectively having average marks in an examination as 20, 25 and 30 respectively. The three classes are represented by A, B and C and you have the following information about the three classes.

a. In class A highest score is 22 and lowest score is 18

b. In class B highest score is 31 and lowest score is 23

c. In class C highest score is 33 and lowest score is 26.


If five students are transferred from A to B, what can be said about the average score of A; and what will happen to the average score of C in a transfer of 5 students from B to C?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Class A average is 20. And their range is 18 to 22 Class B average is 25. And their range is 23 to 31 Class A average is 30. And their range is 26 to 33

If 5 students transferred from A to B, A's average cannot be determined but B's average comes down as the highest score of A is less than lowest score of B.

If 5 students transferred from B to C, C's average cannot be determined the B's range fo marks and C's range of marks are overlapping.

Workspace

Tags:

TCS 

79. The cost price of a cow and a horse is Rs 3 lakhs. The cow is sold at 20% profit and the horse is sold at 10% loss. Overall gain is Rs 4200. What is the cost price of the cow?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Profit = 4200 Profit =SP - CP

4200=SP - 300000 therefore SP=304200 x+y = 300000

1.2x + 0.9y = 304200
Solving for x = 114000 = CP of cow.

Workspace

Tags:

TCS 

80. If the price of petrol increases by 25% and Kelvin intends to spend only an additional 15%on petrol, by how much % will he reduce the quantity of petrol purchased?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the current price of unit quantity of petrol be x. New price=1.25x.
Let reduced quantity be y.
y*1.25x = 1.15x,
y=115/125=23/25
Reduction = 1 - 23/25 = 2/25 = 8%

Workspace

Tags:

TCS