Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

71. Sum of 1(2)+2(2)^2+3(2)^3+.......+100(2)^100

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

72. Find the number that can be put in place of the question mark.
3 7 14 23 36 49 ? 83 104

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

7-3=4 4*4=16 16-2=14
36-23=13 13*4=52 52-3=49
83-56=27 27*4=108 108-4=104

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

73. There are 20 balls which are red,blue,or green.If 7 balls are green and the sum of red balls and green balls is less than 13, at most how may red balls are ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Green ball =7
G + R < 13
So, red can be 1 or 2 or 3 or 4 or 5
For atmost red ball take red = 5

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

74. If a publication occurs every seven years and the sum of the years is 13524. Then find the first year if the no. of publication is 7.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here a= ? , d=7 , s=13524 , n=7
sum of A.P. = n/2(2a + (n-1)d)
so we have series a+(a+7)+(a+14).......=13524;
=> 13524=7/2(2*a+(7-1)7)
=> a=1911;

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

75. 3 mangoes and 4 apples costs Rs 85. 5 apples and 6 peaches costs Rs. 122. 6 mangoes and 2 peaches cost Rs.114. what is the combined price of 1 apple, 1 peach and 1 mango?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Form the below eq. from the given info. in question.

3m+4a=85 -------- (i)
5a+6p=122 -------- (ii)
6m+2p=114 ----- (iii)

By solving eq. (i), (ii) and (iii)

m=15,a=10,p=12
so 1 apple, 1 peach and 1 mango price = 15+10+12 = Rs. 37

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

76. What is the remainder of (16937^30)/31 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

77. In a cricket match,two batsman scores are 96,96 respectively.They require only 5 runs in 3 balls,can both the batsman complete their centuries?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

78. There are several bags of same weights. A bag is 6 kg plus three fourth of weight of an another bag . What is the weight of the bag?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume bags as a,b,c,d....
Given condition 1: A bag is 6 kg plus three fourth of weight of an another bag
so, a=6+(3/4)b ------ (1)
condition 2: weights are same
so, a=b=c=d

=> a=6+(3/4)a
=> a=24

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

79. There is a square field of side 10 m. A man runs with different speed 10 kmph, 15 kmph, 20 kmph, 25 kmph on the four sides of the field. What is the average speed of man ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Avg. Speed = (Total Distance /Total Time)

Total Distance = 10*4 = 40m 0r 0.04 km.

So, avg. Speed = 0.04/[(0.01/10)+(0.01/15) + (0.01/20) + (0.01/25)]
=15.58kmph

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

80. LEADING" arrange it in such a way that atleast two vowels always together ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total possible arrangement = 7! = 5040

Given condition 2 vowel should comes together : {_L_D_N_G_)

So, 3 vowels can be placed at 5 positions = 5p3 * 4! = 60*24 = 1440.

So required arrangements : (5040 - 1440) = 3600

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Solved Placement Papers of TCS TCS aptitude questions. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS