Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 648+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 147.9K


Not Attempted

51. A trader sells total 315 tv sets.he sells black and white tv sets at a loss of 6% and color tv sets at a profit of 15% thus he gains 9% on the whole.what are the no. of blak and white sets which he has sold?

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume BW=x , colour=315-x (consider 1 rs PC per tv)
x{(100-6)/100}+(315-x){(100+15)/100} = 315+315*(9/100)
=> x=90

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

52. a farmer has a rose garden. Every day he either plucks 7 or 6 or 24 or 23 roses. The rose plant are intelligent and when the farmer plucks these no. of roses, the next day 37 or 36 or 9 or 18 new roses bloom up in the garden respectively. On Monday he counts 189 roses, he plucks the roses as per his plan on consecutive days and new roses bloom up as per the intelligence of the plants mentioned above. After some days which of the following can be the number of roses in the garden?

Answer: Option A

Explanation:

lets assume the case of 23.
when he picks up 23 roses the next day there will be 18 new,
so, in this case., 5 flowers will be less every day.
=> when he counts 189, the next day 184, 179,174,169,................so on.
finally the no. of roses left behind will be 4.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

53. 2 hours after a freight train leaves Delhi, a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train.What was the average speed of the freight train ?

Answer: Option C

Explanation:

Distance travelled by Passenger train=16*4=64km
so,time taken by freight train=4+2=6hr
then, avg speed of freight train=64/6=10.67km/hr

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

54. Car A leaves city C at 5pm and is driven at a speed of 40 kmph. Two hours later another car leaves city C and is driven in same direction as car A. In how much time car B be 9 km ahead of car A if the speed of car B is 60 kmph.

Answer: Option D

Explanation:

Given, car A speed = 40 kmph,
car B speed 60 kmph

Relative speed=(60-40)=20 kmph(as both are in same direction)

when car B started A has already covered distance = 40*2=80m

Time required for both car to be at same position = 80/20 = 4 hr

Additional distance = 9 km
Time required to cover this distance = (9/20)*60=27 min

Therefore, required time = 4hrs 27 min

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

55. In a mixture of a, b, & c, if a and b are mixed in 3:5 ratio and b and c are mixed in 8:5 Ratio and if the final mixture is 35 liters, find the amount of b?

Answer: Option A

Explanation:

The ratio is A:B:C =24:40:25
So, B=35*40/89=15.73

Submit Your Solution

Not Attempted

56. Jake can dig a well in 16 days. Paul can dig the same well in 24 days. Jake, Paul and Hari together dig the well in 8 days. Hari alone can dig the well in ?

Answer: Option B

Explanation:

As Jake , Paul and Hari can dig the well in 8 days,
Jack one day work = 1/16
Paul one day work = 1/24
Given, (Jake,Paul and hari) 1 day work = 1/8

So, 1/16 + 1/24 + 1/x = 1/8

=> 1/x=1/48

Therefore, Paul can finished work in 48 days.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

57. There are two bottles A and B, each filled with milk and water in the ratio 5:3 and 1:2 respectively. A new mixture is formed by mixing the contents of A and B in the ratio 4:3.What is the ratio of composition of milk and water in the new mixture?

Answer: Option C

Explanation:

Bottle A mixture: milk = 5/8 & water=3/8
Bottle B mixture: milk = 1/3 & water=2/3

Given New mixture (Bottle A & B) ratio = 4:3

Now milk ratio = (5/8*4/7) + (1/3*3/7) = 1/2
and water = (3/8*4/7) + (2/3*3/7) = 1/2

So, New mixture ration milk : water = 1 : 1

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

58. Find the sum of number between 200 and 300, which is multiple of 3?

Answer: Option A

Explanation:

Sequence: 201 + 204 + 207 + ...............+ 297

So n=33,a=201,l=297

So, s=n/2[a+l] = 33/2(201 + 297) = 33/2 * 498 =8217

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

59. Arun makes a popular brand of ice cream in a rectangular shaped bar 6cm long, 5cm wide and 2cm thick. To cut costs, the company had decided to reduce the volume of the bar by 19%. The thickness will remain same, but the length and width will be decreased by some percentage. The new width will be,

Answer: Option B

Explanation:

volume=l*b*h=6*5*2=60cm^3
now volume is reduced by 19%.therefore 81/100 *60=48.6
now,thickness remains same and let length and breadth be reduced by x%
so,new volume: 2*x/100 *6*x/100 *5=48.6
=>x=90 thus length and width is reduced by 90%
new width =90% of 5 =4.5

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

60. When all words in "MASTER" is sorted in alphabetical order then what is the 49th word ?

Answer: Option A

Explanation:

Arranged alphabet: A E M R S T
word start with A: A _ _ _ _ _ =120
so,word start with A
next, A E _ _ _ _=24
next, A M _ _ _ _=24
total word is 48
so.word at 49 rank is A R E M S T.

Submit Your Solution

Tags: TCS

TCS previous year paper, TCS previous year papers, TCS previous year papers with solutions, TCS previous year placement papers, TCS previous year question paper, TCS previous year question papers with solutions pdf, TCS previous year questions, TCS quantitative aptitude, TCS quantitative aptitude questions, TCS question, TCS question paper, TCS question paper pattern, TCS question paper pdf, TCS question papers