Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

81. On a certain island, 5% of the 10000 inhabitants are one-legged and half of the others go barefooted. What is the least number of Shoes needed in the island?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

One-legged = 5% of 10000 = 500
Remaining = (10000-500) = 9500
Barefooted = 9500/2 = 4750
Remaining people = 9500-4750 = 4750
Hence required number of shoes = 4750*2+500*1 = 10000

Workspace


Tags:  TCS

82. In a class there are 60% of girls of which 25% poor. What is the probability that a poor girl is selected is leader?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

girls=60%
poor gilrs=25%60 ie 15%
so probability that a girl will be poor is 15%

Workspace


Tags:  TCS

83. 35% of 30 = 25% of?+1

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

35% of 30 = 25% of x + 1
35/100 * 30 = 25/100 * x + 1
7/20 * 30 = x/4 + 1
21/2 = x+4/4
21 = x+4/2
42=x+4
x = 38

Workspace


Tags:  iGate

84. In a school the ratio of boys and girls are in the ration 5:6 .25% of boys will get scholar ship and 20% of girls will get scholar ship what % of students wont get scholarship?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Boys : Girls => 5x : 6x
Total no. of students including boys nd girls = 5x+6x = 11x
25% of boys => 5x*25/100 = 5x/4
20% of girls => 6x*20/100 =6x/5
No. of students who are getting scholarship => 5x/4 + 6x/5 = 49x/20
No. of students who are not getting scholarship = 11x - 49x/20 = 171x/20
% of students not getting scolorship => 171x/20/11x * 100
=> 100*171x/220x
= 77.7% ~ 78%

Workspace


Tags:  iGate

85. A man walked diagonally across a square lot approximately what was the percent saved by not walking along the edges?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the sides of the square be a
When he walks along the edges distance covered is 2a and when he walks along the diagonal distance covered is sqrt(2a).
Percentage saved is (2a-_/2a)/2a *100%= 29.28% approx. 30%

Workspace


Tags:  iGate

86. In a primary school, 10% of students are below 11 years of age. The number of students above 11 years of age is 3/4 of the number of students of 11 years of age which is 36. What is the total number of students in the school?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Acc. to the question the number of students of 11yrs age be 36
Then children above 11 yrs of age is 3/4&*36=27
And children below 11yrs of age be 10x/100 where x is the total number of students
So finally 10x/100+27+36=x
Solving we get x=70

Workspace


Tags:  iGate

87. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the total no. of initial games be 60
So in first case let the team won x games hence x/60 *100= 30% where x= 18 games.
Now to increase their winning percentage to 50% they would play more games that let be y
So now (18+y)/(60+y) *100 =50%
Solving we get y=24

Workspace


Tags:  Cisco

88. I lost my wallet and the money in that. But I remember that before I lost my wallet I purchased two things. First one I purchased by paying 10% of what in my wallet and also for second one I also pay 10% of what has been left in my wallet, that is equal to 9. Then how much money I lost?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Assume Lets total amount = 'x'
10% is spent on 1st item
=> amount spent on 1st item = x*(10/100) = x/10
So, amount left = x-(x/10) = 9x/10
Given: %of amount spent on 2nd item = 10%
Amount spent on 2nd item = 9
So, amount spent on 2nd item = (9x/10)*(10/100) = 9
=> x =100
Money left in the wallet = money lost
x-(x/10)-9 = money lost
100-(100/10)-9=81

Workspace


Tags:  TCS

89. If 8= 4% of a
and 4= 8% of b then c=b/a What is c?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

4% of a=8 , then =200
8% of b =4 , then b=50
b/a= 50/200= 1/4

Workspace


Tags:  TCS

90. Rahul scored 75% marks in his board exams comprising 5 subjects. He applied for re-evaluation and got 25 marks in one subject, and 5 marks less in another subject. For the remaining three subjects, the marks were unchanged. What is his new percentage?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

5 subjects each subject 100 marks total = 500
Rahul got 75% .
=> 75% of 500 = 375
Total marks = 375+25-5 = 395
Average = (395/500)*100 = 79%

Workspace


Tags:  TCS