Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

51. Two Copiers are being used to produce 2400 copies of a 1-page document. One Copier runs at 150% of the speed of the other. How many copies should be made on the faster copier so that both copiers will finish the same time?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the speed of one copier = x
Speed of other copier = 150% of x = 150x/100
So, Ratio of speed = x:150x/100 = 1:150/100 = 2:3
Copies made on faster copier = 3/5 *2400 = 1440

Workspace

Tags:

IBM 

52. A Company finds that 62% of applicants pass its hiring test. if 10212 applicants took the test last year and 23% more applicants took the test this year, how many
applicants failed this year?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

No of applicants took the test this year = (10212 + 23% of 10212)
=[10212 + (23/100) * 10212] = 12560.76 ~ 12560
As per the question 62% pass every year => 38% applicants fail every year
No. of applicants failed this year = (38/100)*12560 = 4773

Workspace

Tags:

IBM 

53. Yearly subscription to professional magazines cost a company $951.00. To Make a 60% cut in the magazine budget, how much less must be spent?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

100%----> 951 then 60%--->951*60/100=570.60

Workspace

Tags:

IBM 

54. If the sales tax reduced from 3 1/2% to 3 1/3%, then what difference does it make to a person who purchases an article with market price of Rs. 8400 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Tax reduced from 3 1/2 or 7/2% to 3 1/3% or 10/3%.
So, the difference in tax = (7/2 - 10/3)% = 1/6%.
=> 1/6 % of Rs. 8400 = 8400*1/6% = 8400* (1/6 * 1/100) = Rs. 14.

Workspace

Tags:

Accenture 

55. The price of a jewel, passing through three hands, rises on the whole by 65%. If the first and second sellers earned 20% and 25% profit respectively, find the percentage profit earned by the third seller.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the original price of the jewel = Rs. P
and profit earned by the third seller= x%.

Then, ( 100 +x )% of 125% of 120% of P = 165% of p
=> [ ( 100+x )/100*125/100*120/100* P ] = [ 165/100* P ]
=> ( 100 + X ) = (165*100*100)/(125*120) = 110,
=> X = 10%.

Workspace

Tags:

Accenture 

56. In a election between two candidate 10% of votes were invalid winner got 70% of valid votes and was elected by a majority of 900 votes. find the total number of votes?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume votes = x
valid votes are 0.9x,
Given 70% of 0.9x is 900 more than 30% of 0.9x,
=> 0.9*0.7-900=0.3*0.9x
=> x=2500

Workspace

Tags:

Accenture 

57. An exhibition was conducted for 4 weeks. The number of tickets sold in 2nd week was increased by 20% and increased by 16% in the 3rd week but decreased by 20% in the 4th week. Find the number of tickets sold in the beginning, if 1392 tickets were sold in the last week ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume initially tickets have been sold = A
Given tickets sold increased in 2nd week = 20%
=> A * 120/100 = 6A/5
In 3rd week it increases = 16%
A*120/100 * 116/100
and 4th week it decrease = 20%
A * 120/100 * 116/100 * 120/100 = 1392
A = 1250

Workspace

Tags:

Accenture 

58. A new apartment complex purchased 60 toilets and 20 shower heads. If the price of a toilet is three times the price of a shower head, what percent of the total cost was the cost of all the shower heads?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume the cost of shower head = x.
So,cost of the toilet = 3x.
Total cost of 60 toilets and 20 shower heads = 60 * 3x + 20* x = 200x
So shower heads cost as a percentage of total cost = (200x/20x)% = 10%

Workspace

Tags:

Accenture 

59. When 40 is subtracted from 50% of a number, the result is 50% of 500. find one-tenth of the number?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume number = x
(x/2)-40= 50/100 * 500 = 250
=> x=580
one tenth of number = 58

Workspace

Tags:

Cognizant 

60. A store has a banner of 25% off on MRP of all branded items. Sheetal goes into the store and buys a belt worth Rs. 75, a shirt of Rs. 1,999 and a shawl of Rs. 2,900. How much amount will she have to pay?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The discount is 25% so she has to pay 75% of the total bill.
Total = (75+1999+2900)=4974
Now, 75/100*4974= Rs. 3730.50

Workspace

Tags:

Cognizant