Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

81. In a meeting between 2 countries each country has 12 delegates. All the delegates of one country shake hands with all delegates of other countries. Find the number of handshakes possible?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Total no. of handshake = 12c1*12c1 = 144.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

82. In a group of 5, Anooj said"one of us are lying", Pooja said"Exactly two are lying", Bitto said "Exactly three are lying", Billa said"Exactly four are lying", Chitra said,"Exactly five of us are lying". Which one said the Truth?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

billa is telling truth that exactly four are lying,as there is a group of 5 and the statement of no two people in group matches

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

83. How many numbers are there b/w 10 and 99 such that the number exceeds it's sum of the digits by 18

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

let x be tenth digit & y be unit digit
so number is =10*x+y
given, 10x+y=x+y+18
or 9x=18
or x=2
so no. will be of form 2y
value of y can be 0,1,2,3,...,8,9
nubers are 20,21,22,23,...,28,29
total=10 numbers

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

84. A persons salary is decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single shot?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

decrease in salary in single shot =38.8%
first decease =20% let the salary be 100 then it will become 80
2nd decrease is= 15%. 15% of 80 =12 then salary become 68
3rd decrease is of 10% . 10% of 68 =6.8.then salary become 61.2
so overall decrease=38.8%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

85. A man speaks truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports it to be a 6.What is the probability of it being a 6?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Probability that the die does not report 6, and he is telling the truth: (5/6)*(3/4)=5/8
Therefore, Probability that the die reports 6 = 1-(5/8) = 3/8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

86. How many three digit numbers can be form from digit 1-9 strictly in increasing order and follows an A.P.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

numbers are 123 135 147 159 234 246 258 345 357 369 456 468 567 579 678 789

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

87. Statements:
All green are blue.
All blue are white.

Conclusions:
(i) Some blue are green.
(ii) Some white are green.
(iii) Some green are not white.
(iv) All white are blue.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

88. On a certain assembly line, the rejection rate for Hyundai i10s production was 4 percent, for Hyundai i20s production 8 percent and for the 2 cars combined 7 percent. What was the ratio of Hyundais i10 production?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume cars of i10s as "a" and cars of i20s as "b" are made.
So, 4(a)+8(b)/(a+b) = 7.
=> 4(a) + 8(b) = 7a + 7b.
=> 3a = b
? a/b = 3/1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

89. J is faster than P. J and P each walk 24 km. Sum of the speeds of J and P is 7 kmph. Sum of time taken by them is 14 hours. Then speed of J is equal to

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As per the question: J > P ---(1)
and J + P = 7 ----- (2)
So, the below option can satisfy above both eq. (1) & (2)
(6, 1), (5, 2), (4, 3)
sum of time taken by them = 14 hrs. ---- (3)
To satisfy the 3rd condition

If J = 4 and P = 3.
Times taken by them = 24/4 + 24/3 = 14.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

90. Find the missing in the series: 70, 54, 45, 41,__.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

70-54 = 16 = 4^2
54-45 = 9 = 3^2
45-41 = 4 = 2^2
41-40 = 1 = 1^2.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Placement Papers TCS Aptitude Test Questions. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS