Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

231. 

What is the next number?



11, 23, 47, 83, 131, ....


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

23–11 = 12

47–23 = 24

83–47 = 36

131–83 = 48

Therefore, 131+60=191

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

232. A sum of Rs.3000 is distributed among A, B, and C. A gets 2/3 of what B and C got together and c gets 1/3 of what A and B got together, C's share is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

As A+B+C=3000. And A=2/3(B+C).
Also C=1/3(A+B).
So, 3C=A+B.
Hence now we can substitute A+B by 3C.
So final equation will be 3C+C=3000.
Hence , 4C=3000 => C=750.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

233. 

On door A - It leads to freedom

On door B - It leads to Ghost house

On door C - door B leads to Ghost house

The statement written on one of the doors is wrong.

Identify which door leads to freedom.


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Case 1: A, B are true. In this case, Statement C also correct. So contradiction.

Case 2: B, C are true. In this case, B leads to ghost house and C confirms it. Now A is wrong. So door A does not lead to freedom. So Door C leads to freedom.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

234. What is the probability of getting sum 3 or 4 when 2 dice are rolled

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Required number of ways of sum 3 or 4 = (2, 1), (1, 2), (1, 3), (3, 1), (2, 2) = 5
Total ways = 6^2 = 36
Probability = 5/36

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

235. a bb ccc dddd eeeee .........What is the 120th letter?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Number of letters in each term are 1, 2, 3, 4, 5,.
The above number are in series of A.P.

So n*(n+1)/2 ? 120

For n = 15 above eq. condition will be true.
15th term contains 15 O's.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

236. Find the number of perfect squares in the given series 2013, 2020, 2027,................, 2300 (Hint 44^2=1936)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The given series is an AP with common difference of 7. So the terms in the above series are in the form of 2013 + 7k. We have to find the perfect squares in this format in the given series.
Given that 44^2 = 1936.
Shortcut: To find the next perfect square, add 45th odd number to 44^2.
So 45^2 = 1936 + (2 x 45 -1) = 2025
46^2 = 2025 + (2 x 46 - 1) = 2116
47^2 = 2116 + (2 x 47 - 1) = 2209
Now subtract 2013 from the above numbers and divide by 7. Only 2209 is in the format of 2013 + 7k. One number satisfies.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

237. What is in the 200th position of 1234 12344 123444 1234444....?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

238. 

What is the next number in the given series?



70, 54, 45, 41,.....


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Consecutive squares are subtracted from the numbers.



70 - 54 = 16



54 - 45 = 9



45 - 41 = 4



So next we have to subtract 1.



So answer = 41 - 1 = 40

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

239. 

The sticks of the same length are used to form a triangle as shown below. If 87 such sticks are used then how many triangles can be formed?




View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

First triangle is formed by using 3 sticks, but any subsequent triangle may be formed by using 2 sticks. 



Therefore, If 1st triangles uses 3 sticks,



Remaining sticks = 87 - 3 = 84.  With these 84, we can form 42 triangles. So total = 42 + 1 = 43

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

240. The numbers 272738 and 232342, when divided by n, a two digit number, leave a remainder of 13 and 17 respectively. Find the sum of the digits of n?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

From the given information, (272738 - 13, 232342 - 17) are exactly divisible by that two digit number.
We have to find the HCF of the given numbers 272725, 232325.
HCF = 25.
So sum of the digits = 7.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS assessment test questions TCS aptitude test papers 2016. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS