Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

221. What is the next number of the following sequence.
1,-1,2,-6,2,-2,4,-12,3,?

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

222. What is the next number of the following sequence.
1/2,5/4,2,11/4,7/2,?

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

223. What is the next number of the following sequence.
9,3,6,21,9,12,33,15,18,?

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

224. What is the next number of the following sequence.
18,13,16,33,112,?

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

225. What is the next number of the following sequence.
4,3,8,4,24,13,60,?

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

226. What is the next number of the following sequence.
11,13,17,19,23,29,31,37,41,?

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

227. What is the next number of the following sequence.
2,9,30,105,?,2195

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

228. What is the next number of the following sequence.
6,18,21,8,11,33,2,6,9,5,8,24,7,21,?

Answer: Option D

Explanation:

next term will be 24
6*3=18,18+3=21.....(1)
8+3=11,11*3=33.....(2)
2*3=6,6+3=9........(1)
5+3=8,8*3=24.......(2)
7*3=21,21+3=24(ans)same as (1)

Workspace


Tags:  IBM

229. What is the next number of the following sequence.
9,15,26/3,29/2,25/3,14,8,27/2,23/3,?

Answer: Option D

Explanation:

We can find a pattern n/2;m/3;n-1/2;m-1/3...

where:

n=27 and m=30. Then:


9=27/3 ; 26/3; 25/3; 8=24/3; 23/3

15=30/2; 29/2; 14=28/2; 13=26/2


Workspace


Tags:  IBM

230. What is the next number of the following sequence.
42,12,40,2,62,?

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM