Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 648+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 149.45K


Not Attempted

471. A man decides to buy a nice horse. He pays $60 for it, and he is very content with the strong animal. After a year, the value of the horse has increased to $70 and he decides to sell the horse . But after a few days later he regrets his decision to sell the beautiful horse, and he buys it again. Unfortunately he has to pay $80 to get it back, so he loses $10. After another year of owing the horse, he finally decides to sell the horse for $90. What is the overall profit the man makes?

Answer: Option A

Explanation:

The total expenses are $60 + $80 = $140
Total earnings are $70 +$90 = $160.
The overall profit = ($160 - $140) = $ 20

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

472. When I become as old as my father is now, I will be 5 times the age of my son. In addition, my son will be 8 yrs older than What I am now. If the sum of my father's age and my age is equal to100. How old is my son now?

Answer: Option A

Explanation:

Let us consider the ages of the man, his father & his son is m, f & s respectively.
Then according to the problem F = 5s ------------ (i)
S + f-m = m+8 ------------- (ii)
F + m = 100 -------------(iii)
Putting (i) in (iii) we get
5s + m = 100 ---------(iv)
By, Putting (i) in (ii)
6s-2m = 8 ------- (v)
By Eq. (iv) & (v)
s = 13, f = 65 & m = 36
So, Son age = 13 years.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

473. 1(1!)+2(2!)+3(3!)....2012(2012!) = ?

Answer: Option A

Explanation:

1(1!)=1 => 2!-1
1(1!)+2(2!)=1+4=5 => 3!-1
1(1!)+2(2!)+3(3!)=1+4+18=23 => 4!-1
........................
.......................
1(1!)+2(2!)+3(3!)+........+2012(2012!)=2013!-1

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

474. If X^Y denotes X raised to the power of Y, find out last two digits of (2957^3661)+(3081^3643)

Answer: Option C

Explanation:

(2957^4)^3660 *2957 +(3081)^3643
last 2 digits of (57)^4 is 01
so (01)^3660 yields last two digits as 01
{since the unit's digit is always 1 and tens digit is obtained by 0*0=0}
so 2957*01 gives last 2 digits 57
similarly (81)^3643 gives ten's digit as the unit digit of 8*3 ie 4
so 57 +41=98

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

475. if f(x) is a function for all real numbers x holds good for maximum of 2x+4 and 12+3x. Then what is the value of x so that f(x) is equal to 2x+4.

Answer: Option B

Explanation:

maximum (2x+4 ,12+3x)
and ques says maximum is 2x+4
if x= -9 2x+4 = -14 and 12+3x= -15 maximum is -14
Value of x = -9

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

476. My flight takes off at 2am from a place at 18N 10E and landed 10 Hrs later at a place with coordinates 36N 70W.What is the local time when my plane landed?

Answer: Option B

Explanation:

Latitudianal difference=(10+70)=80
So, time difference=80X4=320mins=5 hrs 20 mins
Since the place is located towards west
Therefore local time of that place during take off=8:40 p.m.
So, local time during landing=8:40p.m.+10hrs=6:40a.m

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

477. In a class there are 60% of girls of which 25% poor. What is the probability that a poor girl is selected is leader?

Answer: Option A

Explanation:

girls=60%
poor gilrs=25%60 ie 15%
so probability that a girl will be poor is 15%

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

478. (sin nx/n)=?

 View Answer |  Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here n is a natural no. let us put n=1 u vl get x=sinx wich means x is very small or tending to 0
so, answer is 0

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

479. A petri dish hosts a healthy colony of bacteria.once a minute every bacterium divides into two.the colony was founded by a single cell at noon.at exactly 12.43(43 minutes later) the petri dish was half full. At what time the dish will be full?

Answer: Option A

Explanation:

Given that the bacteria doubles for every one minute,
After 43 minutes it was half full,
It will become full in the next minute i.e. at 12:44 or after 44 minutes

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

480. If ab3133ab is divisible by 12.What is the minimum value of (a+b)?

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 48. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS