Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

31. Veena who is the sister-in-law of Ashok, is the daughter-in-law of Kalyani. Dheeraj is the father of Sudeep who is the only brother of Ashok. How Kalyani is related to Ashok?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Ashok is the only brother of Sudeep and Veena is the sister-in-law of Ashok. Hence Veena is the wife of Sudeep.
Kalyani is the mother-in-law of Veena. Kalyani is the mother of Ashok.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

32. Pointing to an old man, Kunal said, His son is my sons uncle. How is the old man related to Kunal?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Kunal's son's uncle Kunal's brother.
So, the old man's son is Kunal's brother i.e.,
The old man is Kunal's father.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

33. Muthu said, This girl is the wife of the grandson of my mother. Who is Suresh to the girl?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Mother's grandson Son;
Son's wife Daughter-in-law.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

34. Pointing to a photograph, a man said, I have no brother or sister but that man's father is my father's son. Whose photograph was it?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Since the narrator has no brother, his father's son is he himself.
So, the man who is talking is the father of the man in the photograph.
Thus, the man in the photograph is his son.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

35. A woman going with a boy is asked by another woman about the relationship between them. The women replied, My maternal uncle and the uncle of his maternal uncle is the same. How is the lady related with that boy?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Clearly, the brother of woman's mother is the same as the brother of the father of boy's maternal uncle.
So, the woman and boy's mother are cousins.
Thus, the woman is boy's aunt.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

36. Pointing to a boy in the photograph Reena said, "He is the only son of the only child of my grandfather." How Reena is related to that boy?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The boy in the photograph is the only son of Reena's grandfather's only son; i.e., the boy is the only son of Reena's father.
Hence, the boy is the brother of Reena or Reena is the sister of the boy.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

37. Deepak said to Nitin, "That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father's wife." How is the boy playing football related to Deepak?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Father's wife ? mother.
Hence, the daughter of the mother means sister and sister's younger brother means brother.
So the boy is the brother of Deepak.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

38. Pointing to a man in photograph, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to the man in the photograph ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given Only son of woman grandfather = Woman Father
Man's brother father = Man's father

=> Woman is man's Sister

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

39. Amitab says that father of Ram father is my father, then how is Amitab related to Ram ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

40. A's father is B's son-in-law. A's sister, is the daughter of P. How is P related to B ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!