Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Reading Comprehension

Home > Verbal Ability > Reading Comprehension > General Questions

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

33. Conflict had existed between Spain and England since the 1570s. England wanted a share of the wealth that Spain had been taking from the lands it had claimed in the Americas.

Elizabeth I, Queen of England, encouraged her staunch admiral of the navy, Sir Francis Drake, to raid Spanish ships and towns. Though these raids were on a small scale, Drake achieved dramatic success, adding gold and silver to England's treasury and diminishing Spain's supremacy.

Religious differences also caused conflict between the two countries. Whereas Spain was Roman Catholic, most of England had become Protestant. King Philip II of Spain wanted to claim the throne and make England a Catholic country again. To satisfy his ambition and also to retaliate against England's theft of his gold and silver, King Philip began to build his fleet of warships, the Spanish Armada, in January 1586.

Philip intended his fleet to be indestructible. In addition to building new warships, he marshaled 130 sailing vessels of all types and recruited more than 19,000 robust soldiers and 8,000 sailors. Although some of his ships lacked guns and others lacked ammunition, Philip was convinced that his Armada could withstand any battle with England.

The martial Armada set sail from Lisbon, Portugal, on May 9, 1588, but bad weather forced it back to port. The voyage resumed on July 22 after the weather became more stable.

The Spanish fleet met the smaller, faster, and more maneuverable English ships in battle off the coast of Plymouth, England, first on July 31 and again on August 2. The two battles left Spain vulnerable, having lost several ships and with its ammunition depleted. On August 7, while the Armada lay at anchor on the French side of the Strait of Dover, England sent eight burning ships into the midst of the Spanish fleet to set it on fire. Blocked on one side, the Spanish ships could only drift away, their crews in panic and disorder. Before the Armada could regroup, the English attacked again on August 8.

Although the Spaniards made a valiant effort to fight back, the fleet suffered extensive damage. During the eight hours of battle, the Armada drifted perilously close to the rocky coastline. At the moment when it seemed that the Spanish ships would be driven onto the English shore, the wind shifted, and the Armada drifted out into the North Sea. The Spaniards recognized the superiority of the English fleet and returned home, defeated.

Sir Francis Drake added wealth to the treasury and diminished Spain's _________.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

34. King Philip recruited many ______ soldiers and sailors.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

35. The ______ Armada set sail on May 9, 1588.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

36. The two battles left the Spanish fleet _________.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

38. The victory of the small Greek democracy of Athens over the mighty Persian Empire in 490 B.C. is one of the most famous events in history. Darius, king of the Persian Empire, was furious because Athens had interceded for the other Greek city-states in revolt against Persian domination. In anger the king sent an enormous army to defeat Athens. He thought it would take drastic steps to pacify the rebellious part of the empire.

Persia was ruled by one man. In Athens, however, all citizens helped to rule. Ennobled by this participation, Athenians were prepared to die for their city-state. Perhaps this was the secret of the remarkable victory at Marathon, which freed them from Persian rule. On their way to Marathon, the Persians tried to fool some Greek city-states by claiming to have come in peace. The frightened citizens of Delos refused to believe this. Not wanting to abet the conquest of Greece, they fled from their city and did not return until the Persians had left. They were wise, for the Persians next conquered the city of Eritrea and captured its people.

Tiny Athens stood alone against Persia. The Athenian people went to their sanctuaries. There they prayed for deliverance. They asked their gods to expedite their victory. The Athenians refurbished their weapons and moved to the plain of Marathon, where their little band would meet the Persians. At the last moment, soldiers from Plataea reinforced the Athenian troops.

The Athenian army attacked, and Greek citizens fought bravely. The power of the mighty Persians was offset by the love that the Athenians had for their city. Athenians defeated the Persians in both archery and hand combat. Greek soldiers seized Persian ships and burned them, and the Persians fled in terror. Herodotus, a famous historian, reports that 6,400 Persians died, compared to only 192 Athenians.

Athens had _________ the other Greek city-states against the Persians.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

39. Darius took drastic steps to ________ the rebellious Athenians.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

40. Their participation _________ to the Athenians.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!