Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Reading Comprehension

Home > Verbal Ability > Reading Comprehension > General Questions

271. The Indian middle class consist of so many strata that it defies categorisation under a single term class, which would imply a considerable degree of homogeneity. Yet two paradoxical features characterise its conduct fairly uniformly; extensive practice and intensive abhorrence of corruption.
In the several recent surveys of popular perceptions of corruptions, politicians of course invariably and understandably top the list, closely followed by bureaucrats, policemen, lawyers, businessmen and others. The quintessential middle class. If teachers do not figure high on this priority list, it is not for lack of trying, but for lack of oppurtunities. Over the years, the sense of shock over acts of corruption in the middle class has witnessed a steady decline, as its ambitions for a better material life have soared but the resources for meeting such ambitions have not kept pace.
What is fascinating, however, is the intense yearning of this class for a clean corruptionless politics and society, a yearning that has again and again surfaced with any figure public or obscure, focus on his mission of eradicating corruption. Even the repeated failure of this promise on virtually every man's part has not subjected it to the law of diminishing returns.

Question: The intense Middle Class intensely yearns for

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

272. Teachers are not high on the list of corruption because they do not have

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

274. Who figure on top of the list of corruption?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

275. This yearning, over the years, has

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

276. Today perhaps your only association with the word 'polio' is the Sabin Oral Vaccine that protects children from the disease. Fifty five years ago this was not so. The dreaded disease, which mainly affects the brain ans spinal cord, causing stiffening and weakening of muscles, crippling and paralysis - which is Why I am in a wheelchair today. If somebody had predicted, when I was born, that this would happen to me, no one would have believed it. I was seventh child in a family of four pairs of brothers and sisters, with huge 23 year gap between the first and last. I was so fair and brown haired that I looked more look like a foreigner than a Dawood Bohri. I was also considered to be the healthiest of the brood.

Question: In his childhood, the narrator was

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

277. The narrator was the seventh child in a family of

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

279. In his childhood, the narrator looked "more like a foreigner than a Dawood Bohri" This was because he was

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

280. In this passage, the narrator is a patient of

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!