Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

11. Find the wrong number in the given series.
3, 4, 10, 32, 136, 685, 4116

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The sequence is as follows :

2nd term = (1st term 1) * 1

3rd term = (2nd term 1) * 2

4th term = (3rd term 1) * 3 and so on.

So, 32 is wrong and must be replaced by (10 1) * 3  i.e. 33.

Workspace


Tags:  IBM

12. Find the wrong number in the given series.
1, 5, 5, 9, 7, 11, 11, 15, 12, 17

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1,5 distance 4



5,9 distance 4



7,11 distance 4



11,15 distance 4



12,17 distance 4 its not true



and the another ans is 12 is the evene remaining all odd

Workspace


Tags:  IBM

13. Find the wrong number in the given series.
93, 309, 434, 498, 521, 533

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

14. Find the next term of the following series.
1,2,3,2,4,6,4,8,_____?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

(1 to 3 terms ) diffrence is 1



(4 to 6 terms) difrence is 2



(6 to 8) diffrence is 4 

Workspace


Tags:  IBM

15. Find the next term of the following series.
23,8,34,81,33,_____?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2^3=8(2nd term);



3^4 =81 (4th term);



3^3=27(6th);

Workspace


Tags:  IBM

16. Find the next term of the following series.
0,1,2,0.5,2,3,5,1,2,0,2,1,4,2,3,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1st term 2nd term/3rd term=4th term



5th 6th /7th=8th term



 

Workspace


Tags:  IBM

17. Find the next term of the following series.
2.2,5.5,8,36,40.5,263.25,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

5.5 = 2.2 * 2.5
8 = 5.5 + 2.5
36 = 8 * 4.5
40.5 = 36 + 4.5
263.25 = 40.5 * 6.5
The next number should be: 263.25 + 6.5 = 269.75.

Workspace


Tags:  IBM

18. Find the next term of the following series.
2,7,36,4,14,225,6,21,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

2,4,6..............is one series



7,14,21......................another



36,225, (24^2)=576, another



 

Workspace


Tags:  IBM

19. Find the next term of the following series.
28,14,15,22.5,24.5,61.25,64.25,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

28*0.5=14
15*1.5=22.5
24.5*2.5=61.25
64.25*3.5=224.875.

Workspace


Tags:  IBM

20. What will be the missing number in the following series??
4,18,_____,100,180,294.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

2x2x1=4;
3x3x2=18;
4x4x3=48;
5x5x4=100;
6x6x5=180;
7x7x6=294;
so answer is (d) 48.

Workspace


Tags:  IBM