Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

11. Find the next term of the following series.
1, 1, 3, 9, 11, 121,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1*1=1, 1+2=3, 3*3=9, 9+2=11, 11*11=121, 121+2=123

Workspace

Tags:

IBM 

12. Find the next term of the following series.
1,2,3,2,4,6,4,8,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Divide the series as below
1,2,3 / 2,4,6 / 4,8,12

Workspace

Tags:

IBM 

13. Find the next term of the following series.
32,32,33,32,33,35,35,36,35,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

32,32 / 33,32,33 / 35,35 / 36,35,36

Workspace

Tags:

IBM 

14. 

Find the next term of the following series.



11,17,-6,-13,24,30,-19,-26,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Split the series as below



11,17 | -6,-13 | 24,30 | -19,-26 | 37



11+6=17



17+7=24



24+6=30



30+7 = 37

Workspace

Tags:

IBM 

15. Find the next term of the following series.
3, 1, 13, 11, 31, 29, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1^2+2=3, 2^2-3=1, 3^2+4=13, 4^2-5=11, 5^2+6=31, 6^2-7=29, 7^2+8=57.

Workspace

Tags:

IBM 

16. Find the next term of the following series.
6,120, 504, 1320, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2^3-2-=6, 5^3-5=120, 8^3-8=504, 11^3=1320, 14^3=2730.

Workspace

Tags:

IBM 

17. Find the next term of the following series.
2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?
Break the above series as below
2, 4, 6 -------- (1)
7,14,21 -------- (2)
6^2, 15^2 ------- (3)
from (3) 6,15, diff is (+9) so it will 15+9 = 24
24^2 = 576

Workspace

Tags:

IBM 

18. Find the next term of the following series.
23,8,34,81,33,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

23 => 2^3=8
34 => 3^4=81
33 => 3^3=27.

Workspace

Tags:

IBM 

19. Find the next term of the following series.
20,21,23,24,27,28,32,33,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

20,21 / 23,24 / 27,28 / 32,33 / 37
+1 , +2, +3, +4

Workspace

Tags:

IBM 

20. 

Find the next term of the following series.



16,19,23,26,30,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

16,19 / 23,26 / 30, 33



+3, +4

Workspace

Tags:

IBM