Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Coding-Decoding

Home > Verbal Reasoning > Coding-Decoding > General Questions

1. If VXUPLVH is written as SURMISE, what is SHDVD ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

in the first word, the alphabets of the jumbled one is three alphabets after the corresponding alphabet in the word SURMISE. S = V-3, similarly find the one for SHDVD

Workspace

Tags:

TCS 

2. If DDMUQZM is coded as CENTRAL then RBDJK can be coded as __________.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Write both the jumbled and the coded word as a table, find the relation between the corresponding words, i.e C= D-1, N=M+1 & so on

Workspace

Tags:

TCS Global Edge 

3. In a certain code, '37' means 'which class' and '583' means 'caste and class'.What is the code for 'caste'?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

37....=> which class
583....=>caste and class
in the above 2 statements CLASS is common=>code of class=3 then code of CASTE may be either 5 or 8

Workspace

Tags:

TCS 

4. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678, then the code for the word "MANGO" would be

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Infosys Global Edge 

5. If KMNOQ is 7- 5 - 4 - 3 - 1 and DEFIJ is 4-5-6-9-8 and RSWYZ is 2-3-7-9-8 then AGVXH is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

6. In a certain code 'INACTIVE' is written as VITCANIE. How is 'COMPUTER' written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

There are 8 letters in the word.
In the given code the fourth and the eighth letters from left have been left intact.
The first letter exchanges position with the seventh letter, the second letter with
the sixth letter and the third with the fifth letter.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

7. In a certain code STUDENT is written as TUTDNES. How will SOURCES be written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

There are 7 letters in the word.
The middle letter (4th) has been left intact.
The first and the last letters of the word have interchanged their position.
Similarly, the second and the thisrd letters and he fifth and the sixth letters have interchanged their position.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

8. In a certain code LEARNING is written as LGNINRAE. How will SURPRISE be written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

There are 8 letters in word.
The first letter of the word has been left intact.
The order of remaining letters has been reversed.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra Global Edge 

9. From the word 'LAPAROSCOPY' how many independent meaningful words can be made without changing the order of the letters and using each letter only once ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The words are LAP and COPY.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

10. If the letters in the word RUTHENIUM are rearranged in the alphabatical order, which letter will be second to the right of middle letter?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Alphabetical order of the letters of the word RUTHENIUM:
E H I M N R T U U
Middle Letter = N will be second to the right of middle letter is T.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra