Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Coding-Decoding

Home > Verbal Reasoning > Coding-Decoding > General Questions

1. If VXUPLVH is written as SURMISE, what is SHDVD ?

Answer: PEASA

Explanation:

in the first word, the alphabets of the jumbled one is three alphabets after the corresponding alphabet in the word SURMISE. S = V-3, similarly find the one for SHDVD

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. If DDMUQZM is coded as CENTRAL then RBDJK can be coded as __________.

Answer: QCEIL

Explanation:

Write both the jumbled and the coded word as a table, find the relation between the corresponding words, i.e C= D-1, N=M+1 & so on

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. In a certain code, '37' means 'which class' and '583' means 'caste and class'.What is the code for 'caste'?

Answer: either 5 or 8

Explanation:

37....=> which class
583....=>caste and class
in the above 2 statements CLASS is common=>code of class=3 then code of CASTE may be either 5 or 8

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678, then the code for the word "MANGO" would be

Answer: 82543

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. If KMNOQ is 7- 5 - 4 - 3 - 1 and DEFIJ is 4-5-6-9-8 and RSWYZ is 2-3-7-9-8 then AGVXH is

Answer: 1 - 7 - 6- 8 - 8

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. In a certain code 'INACTIVE' is written as VITCANIE. How is 'COMPUTER' written in that code?

Answer: ETUPMOCR

Explanation:

There are 8 letters in the word.
In the given code the fourth and the eighth letters from left have been left intact.
The first letter exchanges position with the seventh letter, the second letter with
the sixth letter and the third with the fifth letter.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. In a certain code STUDENT is written as TUTDNES. How will SOURCES be written in that code?

Answer: SUORECS

Explanation:

There are 7 letters in the word.
The middle letter (4th) has been left intact.
The first and the last letters of the word have interchanged their position.
Similarly, the second and the thisrd letters and he fifth and the sixth letters have interchanged their position.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. In a certain code LEARNING is written as LGNINRAE. How will SURPRISE be written in that code?

Answer: SESIRPRU

Explanation:

There are 8 letters in word.
The first letter of the word has been left intact.
The order of remaining letters has been reversed.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. From the word 'LAPAROSCOPY' how many independent meaningful words can be made without changing the order of the letters and using each letter only once ?

Answer: 2

Explanation:

The words are LAP and COPY.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. If the letters in the word RUTHENIUM are rearranged in the alphabatical order, which letter will be second to the right of middle letter?

Answer: T

Explanation:

Alphabetical order of the letters of the word RUTHENIUM:
E H I M N R T U U
Middle Letter = N will be second to the right of middle letter is T.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

Are you looking for coding-decoding verbal reasoning interview questions asked frequently in top companies like Accenture, Adobe, Amazon, and Wipro etc? You are on the right page. Coding and decoding is an integral part of any placement test paper. The section aims to test logical reasoning skills and speed of the candidate. It also tests cognitive skills and mental strength of the candidate.

You can go ahead and check the actual answers for coding decoding verbal reasoning interview questions. It is very easy to compare the answer with the actual answer and understand the explanation also. If you want to practice, just use the work space feature right now. Looking for a set of questions asked by a specific company? Please filter the results by the tag cloud right now.