Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

1. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Capgemini 

2. Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, ... What number should come next?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Capgemini 

3. Find the number that can be put in place of the question mark. 3 12 7 26 15 b?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

(Logic: 3*2+1=7 12*2+2=26
7*2+1=15 26*2+2=54)

Workspace

Tags:

TCS 

4. find the number that can be put in place of the question mark
5,6,?,87,412,2185.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

series in the form of 5*1+1^3=6,6*2+2^3=20,20*3+3^3=87,87*4+4^3=412,412*5+5^3=125.

Workspace

Tags:

TCS 

5. find the number that can be put in place of the question mark.
1.25,3,7.1,1.50,1,8.1,1.75,-1,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1.25+0.25=1.50+0.25=1.75
3-2=1-2=-1
7.1+1=8.1+1=answer is 9.1

Workspace

Tags:

TCS 

6. Find the number that can be put in place of the question mark.
3 7 14 23 36 49 ? 83 104

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

7-3=4 4*4=16 16-2=14
36-23=13 13*4=52 52-3=49
83-56=27 27*4=108 108-4=104

Workspace

Tags:

TCS 

7. Find the missing in the series: 70, 54, 45, 41,__.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

70-54 = 16 = 4^2
54-45 = 9 = 3^2
45-41 = 4 = 2^2
41-40 = 1 = 1^2.

Workspace

Tags:

TCS 

8. Find the missing term of the series:-
2,5,10,17,?,41

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

2+3=5, 5+5=10, 10+7=17,
So, the next prime number is 11
so,17+11=28.
and, 28+13=41

Workspace

Tags:

Infosys 

9. Find the next term of the series:-
7,14,55,110,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

7 + 7 = 14, and reverse of 14 is 41
Now, 41+14=55
Similarly,
Reverse of 55 is 55.
Thus, 55 +55=110.
Now, reverse of 110 is 011
so the next term is 110+011=121.

Workspace

Tags:

Infosys 

10. Find the next term of the following series. 325, 259, 204, 160, 127, 105, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:


The pattern is -66, -55, -44, -33, -22,



So, missing term = 105-11 = 94.

Workspace

Tags:

IBM