Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Data Sufficiency

Home > Verbal Reasoning > Data Sufficiency > General Questions

1. Two socks are to be picked at random from a drawer containing only black and white socks. What is the probability that both are white? 1. The probability of the first sock being black is 1/3. 2. There are 24 white socks in the drawer.

Answer: both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. Question: A bucket was placed under a dripping tap which was dripping at a uniform rate. At what time was the bucket full?

Statement:
(i) The bucket was put in place at 2pm.
(ii) The bucket was half full at 6pm and three-quarters full at 8pm on the same day.

Answer: statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. Question: Is X the brother of Y?
Statements:
(i) X is the daughter of z
(ii) y is the daughter of z

Answer: Statement (i) alone is sufficient while (ii) alone is not sufficient

Explanation:

From the first statement itself we find that X cannot be a brother (a male) because she is, in fact, a daughter (a female) of Z

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Question: Is Shyam the brother of Mohan?
Statements:
(i) Ram is the father of Shyam.
(ii) Ram is the father of Mohan.

Answer: Statements (i) and (ii) together are necessary to answer

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Question: How far is Patna from Shimla?Statements:(i) Patna is 200 km from Delhi.(ii) Delhi is.500 km from Shimla.

Answer: Both statements (i) and (ii) together are not sufficient to answer

Explanation:

The two statements are not sufficient. We would also need to know if Delhi is between Patna and Shimla or Patna is between Delhi and Shimla.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Question: On which day did Radha reach Shimla?
Statements:
(i) Only Sunday is a holiday.
(ii) Radha travels only on a holiday.

Answer: Both statements (i) and (ii) together are not sufficient to answer

Explanation:

From the two statements, we can be sure that Radha travelled for Shimla on a Sunday but we still cannot be sure that she reached Shimla on Sunday,

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. Question: On what date is Anju's birthday?
Statements:
(i) Anju's birthday comes only in a leap year.
(ii) Anju's birthday is the same as that of Morarji Desai.

Answer: Either I or II is sufficient

Explanation:

We can get the answer (29 February) from statement (1) alone because 29 February is the only date that comes only in a leap year. From the second statement alone, we can also find the answer.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Question: On what date is Anju's birthday?
Statements:
(i) Minu says that her birthday falls before 28.th March, 1974.
(ii) Sonu says that her birthday falls after 28th March, 1974.

Answer: Both statements (i) and (ii) together are not sufficient to answer

Explanation:

From the given two statements, we cannot find the exact date of birth. It may be 26th March, 1974 or 27th March, 1974

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Question: What is the age of Ramprakash?
Statements:
(i) Ramprakash was born when his father was 26 yrs old
(ii) Ramprakash's mother's age is 3yrs less than his father's

Answer: Both statements (i) and (ii) together are not sufficient to answer

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Question: Raman and Gaurav Brought eggs from a vendor. How many eggs were bought by each of them
Statements:
(i) Raman bought half as many as Gaurav.
(ii) The dealer had a stock of 500 eggs at the beginning of day.

Answer: Both statements (i) and (ii) together are not sufficient to answer

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!