Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Statement and Assumption

1. Statement: Through Internet has made school homework easy and fun, it is misused with student's exchanging notes.

Assumptions:
I. Internet is easy to use and is a source of entertainment.
II. School should discourage the usage of internet to do one's homework assignments.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

2. Statement: Explusion of few MP's from the parliament is not sufficent to cleanse the corruption in politics.

Assumptions:
I. Politicians are corrupt
II. The expelled MP's have been make spacegoates and bigger offenders have managed to escape.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

3. Statement: An MBA degree from a premier institute is a pre-requisite for career in investment banking.

Assumptions:
I. All or most investment bankers are MBAs.
II. Only premier institutes impart the skills necessary to succeed as in investment banker.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

4. Statement: Automobile manufacturers are not introducing the latest in safety design globally for the cars they produce in India or the India market.

Assumptions:
I. Indian laws on safety guidelines for automobiles are more tax compared to global standards.
II. Indian consumer is not wiling to pay for product of global standard.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

5. Statement: Sales of laptop will exceed sales of desktops by next year as prices of laptops reduece further.

Assumptions:
I. Laptops are more expensive than desktops.
II. Price is a significant deciding factor in making a choice between laptops and desktops.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

6. Statement: "You are hereby appointed as a programmer with a probation period of one year and your performance will be reviewed at the end of the period for confirmation." - A line in an appointment letter.

Assumptions:
I. The performance of an individual generally is not known at the time of appointment offer.
II. Generally an individual tries to prove his worth in the probation period.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

The performance of the individual has to be tested over a span of time as the statement mentions. So, I is implicit. The statement mentions that the individual's worth shall be reviewed (during probation period) before confirmation. So, II is also implicit.

Workspace

Tags:

CGI 

7. Statement: "If you trouble me, I will slap you." - A mother warns her child.

Assumptions:
I. With the warning, the child may stop troubling her.
II. All children are basically naughty.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The mother warns her child with the expectation that he would stop troubling her. So, I is implicit. The general nature of children cannot be derived from the statement. So, II is not implicit.

Workspace

Tags:

CGI 

8. Statement: The State government has decided to appoint four thousand primary school teachers during the next financial year.

Assumptions:
I. There are enough schools in the state to accommodate four thousand additional primary school teachers.
II. The eligible candidates may not be interested to apply as the government may not finally appoint such a large number of primary school teachers.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Such decisions as given in the statement are taken only after taking the existing vacancies into consideration. So, I implicit while II isn't.

Workspace

Tags:

CGI 

9. 

Statement: "To buy an X TV, contact Y, the sole agent of X TV." an advertisement


 


Assumptions:


I. People generally prefer to buy TV through sole agent.


II. The TV-producing companies do not sell their product directly.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

10. Statement : Films have-one indispensable for the entertainment of people.

Assumptions:
I. Films are the only medium of entertainment.
II. People enjoy films.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

statement 2 is implicit
people enjoy films

Workspace

Tags:

iGate