Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Seating Arrangement

Home > Verbal Reasoning > Seating Arrangement > General Questions

1. It is the class with the seating arrangement in 4 rows and 8 columns. When the teacher says 'start' the girl who is sitting in first row and first column will say 1, then the next girl sitting behind her will say 4, the next girl sitting behind that girl will say 7, in a particular order each girl is telling a number, the following girls told 10, 13 next turn is yours what u will say?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

It is a series 1, 4, 7, 10, 13.

Workspace

Tags:

TCS 

2. Seven varsity basket ball players (A, B, C, D, E, F and G) are to be honoured at a special luncheon. The players will be seated on the dias in a row. A and G have to leave the luncheon early and so must be seated at the extreme right .B will receive the most valuable player's trophy and so must be in the centre to facilitate presentation .C and D are bitter rivals and, therefore must be seated as far apart as possible.Which of the following pair cannot occupy the seats on either side of B?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

3. A, B, C and D are seated in four adjacent seats. They make the following statements.
A : I am not in the third position.
B : I am in the second or third position.
C : I am in the first position.
D : I am in the fourth position.
If three of them are speaking the truth and one of them is lying, who is in the fourth position?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

D is in fourth position
A might be false
So C occupies 1st position
B occupies 2nd position
A occupies 3rd position(As A is false & says its not in 3rd so its in 3rd)
D occupies 4th position
Now all the conditions are satisfied

Workspace

Tags:

TCS 

4. Direction (1-3): Read the following information to answer the given questions.

Seven children A,B,C,D,E,F and G are standing in a line. G is of the right of D and the left of B. a is on the right of C. A and D have one child between them. E and B have two children between them. D and F have children between them.

Question: Who is on the extreme right?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The position of children is :

C A E D G B F

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

5. Who is exactly in the middle?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

6. Who is on extreme left ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

7. Read the following information to answer the given questions.

Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.

Who is sitting right to Prakash ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

8. Who is just right to Pankaj ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

10. Who is sitting opposite to Priti ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra