Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: iGate

Company: iGate

Total Qs: 355+

Website: http://www.igate.com

Total View: 11.98K


Not Attempted

61. The profit on a certain article is 25% had it been brought at 10% discount and sold for 20% more than the earlier cost,the profit would have been rs 600. What is the cp of the article

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the CP be x.
Gain % = 25%
Then, SP = x*125/100
=> SP = 5x/4
If it had been bought at 10% discount, then
CP = x*90/100
CP = 9x/10
Sold at 20% more that the earliest cost ( at CP = x)
Then SP = x*120/100 = 600+(9x/10).
=> 6x/5 = (6000+9x/10).
=> 12x = 6000+9x.
=> 3x = 6000.
=> x = 2000.

Submit Your Solution

Tags: iGate


Not Attempted

62. Bob receives scores of 65, 70, 75, 78 and 11 What is the median test score?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

In ascending order: 65,70,75,78,112
middle number is 3rd i.e 75
so, median = 75

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

63. The ratio between the boys and girls in a class in 6:5 if 8 more boys join the class and two girls leave the class then the ratio becomes 11: 7 What is the number of boys in the class now?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

64. In 50 liter can, milk and water in the ratio of 3:1 if the ratio has made 1:3 then the quantity of water that has to be added further is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

50 liter can having 37.5 Lt milk and 12.5lt water (3:1)
to make it 3:1 we should add the water upto water = 3 times of milk
3*37.5=112.5
water to be added is 112.5-12.5=100

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

65. Mr. X, Mr. Y, Mr. Z collect Rs. 1,00,000 in the ratio of 2:3:5. Can you say how much extra money is given by Mr. Z than Mr. X?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

X:Y:Z => 2:3:5
Money collected by Mr.X, Mr.Y, Mr.Z is 2x,3x,5x
Total money collected 2x+3x+5x = 100000
10x=100000
x=10000
Money collected by Mr.X = 2*10000= 20000
Money collected by Mr.Y = 3*10000= 30000
Money collected by Mr.Z = 5*10000= 50000
Extra money given by Mr.Z than Mr.X = 50000-20000 = 30000

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

66. Direction for Question (16-17): the sentences given in each question, when properly sequenced, form a coherent paragraph. Each sentence is labeled with a letter. Choose the most logical order of sentences from among the given choices to construct a given paragraph

P : Planet Earth is in urgent need of a healing touch to save it from the impending environment disaster.
Q : Which is why the 'Earth Day', Celebrated on April 2 every year, assumes such special significance.
R : The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization.
S : In India alone the cost of pollution when computed in health terms could exceed Rs.5,000 crore per annum to cure health problems caused
by it.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Ordering of Sentences | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Planet Earth is in urgent need of a healing touch to save it from the impending environment disaster. Which is why the 'Earth Day', Celebrated on April 2 every year, assumes such special significance. The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization. The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

67. P: Settlement in real time means the transaction is not subjected to any waiting period.
Q: It is a funds transfer mechanism.
R: Moreover, as the money transfer takes place in the books of RBI it is final and irrevocable.
S: The acronym RTGS stands for Real Time Gross Settlement.
T: While gross Settlement means the transaction is settled without bunching it with any other transaction.
U: The transfer of funds takes place on a real time and gross basis.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Ordering of Sentences | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The acronym RTGS stands for Real Time Gross Settlement. It is a funds transfer mechanism. The transfer of funds takes place on a real time and gross basis. Settlement in real time means the transaction is not subjected to any waiting period. While gross Settlement means the transaction is settled without bunching it with any other transaction. Moreover, as the money transfer takes place in the books of RBI it is final and irrevocable.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

68. Find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'

In any case, Indian(A)/women athlete suffer(B)/from severe lack of(C)/funding and sponsorships.(D)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

it should be athletes because sentence is talking more than one woman.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

69. Find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'

The poll contestants approached the commission (A) / complaining that the hoardings (B) / violated the code of conduct (C)/ and influenced the public perception.(D)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

70. Which of the following is an appropriate synonym for the word:

GAMUT

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Synonyms | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

GAMUT - 'the complete range or scope of something.'

Submit Your Solution

Tags: iGate

Here is the list of questions asked in iGate Aptitude Test Question with Answers iGate Mock Test page 7. Practice iGate Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview iGate Online Test Questions to crack iGate written round test. Overall the level of the iGate Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of iGate