Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

411. A circle circumscribes three unit circles that touch each other. What is the area of the larger circle? Note that p is the ratio of the circumference to the diameter of a circle (3.14159265).

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

By joining centers of 3 unit circles we will get an equilateral triangle of length 2 unit. We have to find the length of the orange line.

And center of the equilateral triangle will be the center of the big circle.

So radius of the big circle will be = (1 + Circum radius of the equilateral triagle)

Formula for Circul radius of the equilateral triangle = 23*(3?2a) here 3?2a is the height of the triangle. a is the side of the triangle

Circum radius of equilateral triangle = 23*3?2*2=23?

Area of big circle will be =?r2=3.14*(1+23?)2 = 3.14*(1+43?+43) =3.14*(1+43?+43) = 3.14*(73+43?)

=3.14*(7+43?3)

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

412. The length, breadth and height of a room are in the ratio 3:2:1. If the breadth and height are halved, while the length is doubled. Then the total area of the 4 walls of the room will be decreased by

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given l:b:h=3:2:1

let h=10, b = 20, and l = 30 area = 2(l+b)h
area= 2*(3x+2x)*x = 2(30+20)10=1000

Now after those adjustments in the measurements, l=60, b=10, h=5
area= 2(l+b)h = 2(60+10)5=700
Percentage decrease= 1000?7001000 * 1000=30%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

413. Eesha bought 18 sharpeners for Rs.100. She paid 1 rupee more for each white sharpener than for each brown sharpener. What is the price of a white sharpener and how many white sharpener did she buy?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

414. Four people each roll a four die once. Find the probability that at least two people will roll the same number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The number of ways of rolling a dice where no two numbers probability that no one rolls the same number = 6 * 5 * 4 * 3

Now total possibilities of rolling a dice = 64

The probability that a no one gets the same number = 6*5*4*364 = 518
So, the probability that at least two people gets same number = (1?518) = 1318

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

415. The fourteen digits of a credit card are to be written in the boxes shown above. If the sum of every three consecutive digits is 18, then the value of x is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let us assume right most two squares are a , b

Then Sum of all the squares = 18 x 4 + a + b ------ (1)
Also Sum of the squares before 7 = 18

Sum of the squares between 7, x = 18 and
sum of the squares between x , 8 = 18

So Sum of the 14 squares = (18 + 7 + 18 + x + 18 + 8 + a + b) ------- (2)
By Solving equation 1 and 2
x = 3

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

416. Given that 0 < a < b < c < d, which of the following the largest?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Take a = 1, b = 2, c = 3, d = 4

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

417. Thomas takes 7 days to paint a house completely whereas Raj would require 9 days to paint the same house completely. How many days will take to paint the house if both them work together. (Give answers to the nearest integer)?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

418. In 2003, there are 28 days in February and there are 365 days in the year. In 2004, there are 29 days in February and there are 366 days in the year. If the date March 11, 2003 is Tuesday, then which on of the following would the date March 11, 2004 be?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

March 11, 2003 is Tuesday. So March 11, 2004 weekday will be 2 days after Tuesday. i.e., Thursday.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

419. X = 101102103104105106107......146147148149150 (From numbers 101-150). Find out the remainder when this number is divided by 9.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The divisibility rule for 9 is sum of the digits is to be divisible by 9. So

We calculate separately, sum of the digits in hundreds place, tenths place, and units place.

Sum of the digits in hundreds place: 1 * 50 = 50

Sum of the digits in tenths place : 0 * 9 + 1 * 10 + 2 * 10 + 3 * 10 + 4 * 10 + 5 * 1 = 105

Sum of the digits in units place : (1 + 2 + 3 + ...+ 9) * 5 = 225

So total = 380

So remainder = 380 / 9 = 2

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

420. A number is 101102103104...150. As 101 102 103 103.... 150. What is reminder when divided by 3?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Divisibility rule for 3 also same as 9.
so from the above discussion sum of the digits = 380
and remainder = 380/3 = 2

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 42. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS