Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

371. A 3*3 grid is coloured using red and blue colours,such that if we rotate the grid about its centre plane by 180 degrees,the grid looks the same.The number of ways to colour the grid this way is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

372. What is the minimum value of abs(187m 396n 526) as m, n take all integer values? Here abs is the absolute value function (that is, if x > 0, then abs(x) = x and if x < 0, then abs(x) = x).

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

187m-396n-526=187(m-2n-3)-22n+35
consider
m-2n-3=1
187(1)-22n+35=222-22n
the value =2 when n=10
m-2n-3=1
n=10
m=24
m,n are integers

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

373. A conical tent is to accommodate 10 persons. Each person must have 6 sq.meter space to sit and 30 cubic meter of air to breathe. What will be the height of the cone?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Amount of area reqd. by 1 person to stand = 6 sq.metre
Amount of area reqd. by 10 person to stand = 6x10 sq.metre i.e 60 sq.metre
So,
Base Area, pi*r*r=60
=>r*r = 60/pi ---------------(1)
Now,
Volume of air reqd. to breathe 1 person= 60 cu.metre
Volume of air reqd. by 10 person to breathe = 60x10=600 cu.metre
So,
Volume, 1/3*pi*r*r*h = 300 ---------------------(2)
Putting the value of eqn 1 in eqn 2, we get
1/3*pi*60/pi*h = 300
=> 1/3*60*h = 300
=> 20*h = 300
=> h = 300/20 = 15
Therefore height = 15 metres

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

374. How many prime numbers are there which are less than 100 and greater than 3 such that they are of the following forms 4x + 15y - 1

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the number be N.
So N = 4x + 1 = 5y - 1
=> x=5y?24
y = 2 satisfies the equation. So minimum number satisfies both the equations is 9 and general format of the numbers which satisfies the equation = k. LCM (4, 5) + 9 = 20k + 9.
Now by putting values 1, 2, 3 . . . . for k, we get 29, 49, 69, 89. Of which only 29, 89 are primes.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

375. In this problem, ABS(x) provides absolute value of x, without regard to its sign. For example ABS(3) = ABS(-3) = 3
The graphs of y = ABS(x a) + b and y = ABS(x c) + d intersect at points (2,5) and (8, 3).
Find a + c

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Both curves intersect at (2, 5)
So 5 = |2 a| + b ? 5 + |2 a| b = 0 - - - (1)
5 = |2 c| + d ? 5 + |2 c| d = 0 - - - (2)
Also,
3 = |8 a| + b ? 3 + |8 a| b = 0 - - - (4)
3 = |8 c| + d ? 3 + |8 c| d = 0- - - (4)
Equating 1 and 3, 5 + |2 a| = 3 + |8 a| ? 2 + |2 a| = |8 a|
So a = 4
Similarly if we equate 2 and 4, we get c = 4
a + c = 8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

376. There are ten points marked on a straight line, and another 11 points marked on a line parallel to this one. How many triangles could be formed using these points ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

10C2 11C1 + 10C1 11C2.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

377. There are three boxes containing red, white and mixed balls, which are mislabelled. It is known that one of the boxes contains only white and one only red balls. The third contains a mixture of red and white balls. You are requested to correctly label the boxes with the labels Red, White and Red & White, by picking a sample of one ball from only one box. What is the label on the box you should sample ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

With the given information, it is not possible to decide which sample should be chosen.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

378. 40% of the employees of an organization are men, of these 75% are earning more than Rs. 25,000/- per year. If 45% of the total employees of the company earn more than Rs. 25,000/- per year, then find the fraction of women who earn less than Rs. 25,000/- per year.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let 100 be the total strength 40 M, 60 W,
30 M (>25000), overall 45 (>25000) 15W must be > 25000
15/60 = 1/4.
Hence Ans. 1 - 1/4 = 3/4

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

379. A square field of side 500 m each is surrounded by a compound wall. A fence is to made such that it encloses a triangle formed by two compound walls and the fence. If the length of the fence is 100m then the maximum possible area in square metres of the triangle can be :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The triangle has to be max area and hence should be equilateral but cannot be as the angle in the sq shall be 90 degrees. Hence the triangle is isosceles with the angles as 90, 45, 45. Hence the other two sides shall be 50 2 each. So area is 0.5 x base x ht etc. etc.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

380. Given n^2 = 123456787654321, find n.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 38. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS