Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

161. After 6 years Raju's father will be twice that of his age and two years ago, his mothers age was twice of that of Raju's age. What is the sum of Raju's parent's age?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

F+6=2(R+6)
F= 2R+6
M-2=2(R-2)
M= 2R-2
Therefore the sum of Raju's Parent's age is
F+M=2R+6+2R-2
F+M=4R+4
4 more than four times Raju's age

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

162. John told Mark that if Mark gives 1/3rd of his money to him, he will have Rs 75. Mark told John that if john gives 1/2 his money to him, he will have Rs 75. How much money did they have totally?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

163. The cost price of a cow and a horse is Rs 3 lakhs. The cow is sold at 20% profit and the horse is sold at 10% loss. Overall gain is Rs 4200. What is the cost price of the cow?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Gain=4200
Gain=SP - CP
4200=SP-300000
SP=304200

x+y = 300000
1.2x+0.9y = 304200
Solving for x = 114000

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

164. A starts riding his bike at 10am with a speed of 20kmph and B also starts at 10am with a speed of 40kmph from the same point in the same direction. A turns south at 12 o'clock and B turns north at 11 am. What will be the distance between A and B at 2 pm?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

At 12 o clock A cover 40km and on the other side B at 11 o clock cover 40km, again they traveled towards each other(which is actually the distance between them), that is A has to traveled 2hr(From 12 to 2 at 20km/hr) i.e 2*20=40km and other side B has to traveled 3hr(From 11 to 2 at 40km/hr) i.e 3*40=120Km.
Then the total distance traveled by them is the Actual distance between them ie 40+120=160Km(Ans.)

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

165. A circle has 29 points arranged in a clockwise manner numbered from 0 to 28. A bug moves clockwise around the circle according to the following rule. If it is at a point i on the circle, it moves clockwise in 1 second by ( 1 + r ) places, where r is the reminder ( possibly 0 ) when i is divided by 11. Thus if it is at position 5, it moves clockwise in one second by ( 1 + 5 ) places to point 11. Similarly if it is at position 28 it moves ( 1 + 6 ) or 7 places to point 6 in one second.
If it starts at point 28, at what point will it be after 9994 seconds?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

166. The value of a scooter depreciates in such a way that its value of the end of each year is 3/4 of its value of the beginning of the same year. If the initial value of the scooter is Rs.40,000, what is the value at the end of 3 years ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

40,000(3/4)^3=16875

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

167. There is a pool of radius X and there is a pathway around the pool with a width of 4 feet. Find the radius of the pool if the path area/ pool area=11/25.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

(PI.(X+4)^2-PI.X^2)/PI.X^2=11/25
(X+4)^2/X^2-1=11/25
(X+4)^2/X^2=36/25
(X+4)/X=6/5
X=20

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

168. A workman starts his work on Monday works for 8 days and takes every 9th day as his holiday. His 12th holiday will fall on?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

From day 1 to 9 is considered as one cycle
12th holiday is 12*9=108
excluding starting day monday it is 107days.
107 has 2 odd number is 1,7
So, Monday + 2days(2 odd no)=wednesday

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

169. When all possible six-letter arrangements of the letters of the word "MASTER" are sorted in alphabetical order, what will be the 49th word?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Arrange "MASTER" as AEMSTR
AE _ _ _ _,this is for "MSTR",will be arranged as 4!=24.
AM _ _ _ _,this is for "ESTR",will be arranged as 4!=24.
so total words = 48.
now 49th word will be start from AR and will be AREMST.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

170. The price of a book in four different shops and the successive discounts offered for the books is given below. Select the option in which the price of the book is the least.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

P1=P[1-(d1/100)][1-(d2/100)][1-(d3/100)]...........[1-(dn/100)]
where d1,d2,d3...dn are discount rates
option D satisfy.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Sample papers for placement of TCS placement papers for TCS with answers. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS