HR Interview Questions and Answers : Accenture

  • 1. Tell me about yourself.
  • Answer:
    I am amit gupta.I am hardworker as well as smart worker.i do work with patience & learn new things.I have few but wonderfull friends and we meet regularily and discuss current affair,technical things.I am good desicion making.plus point of my life i never compare myself with others.I meet a lot of persons in the life & learn from them.people around me say that my nature helping & friendly type.
    Tags:

    Accenture Adobe Genpact Virtusa Acuvate Software Wipro Capgemini IBM McAfee Aricent Sensiple Tech Mahindra TCS Syntel Inc. Cisco 

  • 2. What are your strengths and weaknesses?
  • Answer:
    I am good learner, hard worker as I put my all in my work, I am honest to my work as I am good team leader.
    Tags:

    Accenture Adobe Brocade Wipro IBM IBM Aricent TCS Virtusa Syntel Inc. Accenture Cisco 

  • 3. How do you feel about working nights and weekends?
  • Answer:
    working nights are collecting the money,
    weekends are spending the money, i am leaving present.
    Tags:

    TCS Accenture 

  • 4. What is your Short term and Long term Goal?
  • Answer:
    my goals are gaining knowledge about day to day updated technology, improving technology,i am part of company success. innovating new ideas.
    Tags:

    Wipro TCS Virtusa Syntel Inc. Accenture 

  • 5. How do you define success and how do you measure up to your own definition?
  • Answer:
    i think success never come fast it will come deep knowledge about subject, hardwork,in time project submission.maintain responsibilities about company laws and secrets
    Tags:

    Accenture 

  • 6. Who has inspired you in your life and why?
  • Answer:
    my parents because simple leaving life
    Tags:

    iGate Accenture 

  • 7. What is your greatest strength?
  • Answer:
    my knowledge
    Tags:

    Capgemini iGate Accenture Accenture 

  • 8. Are you a team player?
  • Answer:
    Yes, The team which I was a part of have successfully completed the projects within deadlines.
    Tags:

    Capgemini Syntel Inc. Accenture 

  • 9. What position do you prefer on a team working on a project?
  • Answer:
    It doesn't matter till I learn something new in every project.
    Tags:

    Capgemini Syntel Inc. Accenture 

  • 10. If I were to hire you for this job and I granted you three promises with regard to working here, what would they be?
  • Answer:
    1) Promise me you will give me you will give me 100% hike now and same on each year appraisal.
    2)I will get two week paid leaves in each six months
    3) I will be allowed work from home.
    Tags:

    IBM iGate Virtusa Accenture Cisco