HR Interview Questions and Answers

Home > Experience Archives > HR Interview > List of HR Interview Questions
  • 1. Why did you resign from your previous job?
  • Answer:
    I wanted a better environment to work in and to innovate my ideas in a better way possible. I love the way this company works.
    Tags:

    Amazon Aricent Adobe 

  • 2. Why are you leaving (or did you leave) this position?
  • Answer:
    For better opertunity
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 3. Aren't you overqualified for this position?
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    Tech Mahindra 

  • 4. Where do you see yourself five years from now?
  • Answer:
    I see myself in a senior position managing important portfolio of this company.
    Tags:

    IBM Tech Mahindra TCS Virtusa 

  • 5. What are your career options right now?
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    Tech Mahindra 

  • 6. Why have you been out of work so long?
  • Answer:
    I enrolled myself for some advance personality development course with some freelancer work.
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 7. Tell me honestly about the strong points and weak points of your boss (company, management team, etc.)
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 8. What good books have you read lately?
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 9. Tell me about a situation when your work was criticized.
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 10. Tell me about something you did or failed to do, that you now feel a little ashamed of.
  • Answer:
    No Discussion on this question yet!
    Tags:

    No Tags on this question yet!

Are you appearing for any Job Interview at Experience level? Looking for HR interview questions with Answers? Multiply Your Selection Chances By going through the HR Round Interview Questions and Answers for Experienced 1 asked at experience level.
Here is the List of Frequently asked HR Round Interview Questions for the Experienced level in various Companies. Read each HR Question's answers Posted by users along with the number of ratings given to each answer, and Improve your chances of getting your dream job.