HR Interview Questions and Answers : IBM

  • 1. Tell me about yourself.
  • Answer:
    I am amit gupta.I am hardworker as well as smart worker.i do work with patience & learn new things.I have few but wonderfull friends and we meet regularily and discuss current affair,technical things.I am good desicion making.plus point of my life i never compare myself with others.I meet a lot of persons in the life & learn from them.people around me say that my nature helping & friendly type.
    Tags:

    Accenture Adobe Genpact Virtusa Acuvate Software Wipro Capgemini IBM McAfee Aricent Sensiple Tech Mahindra TCS Syntel Inc. Cisco 

  • 2. What are your strengths and weaknesses?
  • Answer:
    I am good learner, hard worker as I put my all in my work, I am honest to my work as I am good team leader.
    Tags:

    Accenture Adobe Brocade Wipro IBM IBM Aricent TCS Virtusa Syntel Inc. Accenture Cisco 

  • 3. Describe your ideal company, location and job.
  • Answer:
    its good question for me sir , my ideal company is related to gaining the knowledge day by day about technology,job location is bangalore,pune ,mumbai,delhi
    Tags:

    IBM Virtusa Cisco 

  • 4. Tell me something about yourself that is not written in your resume.
  • Answer:
    i am daily hunting new things ,thoughts ,ideas i did BE in ece & networking course also i am fresher ,searching for job related my knowledge,skills.
    Tags:

    IBM TCS Virtusa Syntel Inc. 

  • 5. What do you want to achieve in the next 5 years?
  • Answer:
    human being ,i don't no about future .
    Tags:

    IBM TCS Cisco 

  • 6. Are you planning to go for further studies?
  • Answer:
    study is never ending ,but i completed my graduation is enough for me.
    Tags:

    IBM Tech Mahindra Syntel Inc. 

  • 7. Are you ready to relocate or travel? OR Do you have any problem with relocation?
  • Answer:
    its depends on company project and family
    Tags:

    AT&T Wipro IBM Tech Mahindra Capgemini iGate Virtusa Syntel Inc. 

  • 8. Where do you see yourself five years from now?
  • Answer:
    I see myself in a senior position managing important portfolio of this company.
    Tags:

    IBM Tech Mahindra TCS Virtusa 

  • 9. If I were to hire you for this job and I granted you three promises with regard to working here, what would they be?
  • Answer:
    1) Promise me you will give me you will give me 100% hike now and same on each year appraisal.
    2)I will get two week paid leaves in each six months
    3) I will be allowed work from home.
    Tags:

    IBM iGate Virtusa Accenture Cisco 

  • 10. Tell me about your interests and hobbies.
  • Answer:
    Playing games and watching movies
    Tags:

    Accenture Wipro IBM Tech Mahindra Capgemini iGate Virtusa Syntel Inc.