Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Technical Interview Questions and Answers :: .NET

  • 1. What is IL? (What is MSIL or CIL, What is JIT?)
  • Answer:

    MSIL is the CPU –independent instruction set into which .Net framework programs are compiled. It contains instructions for loading, storing initializing, and calling methods on objects.

    Please Login First :
    Tags:

    Accenture Adobe Alcatel-Lucent 

  • 2. What is CLR?
  • Answer:

    CLR also known as Common Language Run time provides a environment in which program are executed, it activate object, perform security check on them, lay them out in the memory, execute them and garbage collect them.

    Please Login First :
    Tags:

    Broadcom Ltd 

  • 3. What is CTS?
  • Answer:

    The common type system is a rich type system, built into the common language runtime, which supports the types and operations found in most programming languages

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 4. What is CLS?
  • Answer:

    CLS also known as Common Language Specification defines the rules which all language must support, in order to be a part of .Net framework. The Common Language Specification is a set of constructs and constraints that serves as a guide for library writers and compiler writers. It allows libraries to be fully usable from any language supporting the CLS, and for those languages to integrate with each other. The Common Language Specification is a subset of the common type system. The Common Language Specification is also important to application developers who are writing code that will be used by other developers.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 5. Which class does the web page belong to in ASP.Net?
  • Answer:

    System.Web.UI.Page

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 6. Which class deals with the user's locale information?
  • Answer:

    System.Web.UI.Page.Culture

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 7. What data type does the RangeValidator control support?
  • Answer:

    Integer, Date and String.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 8. What is the difference between Server.Transfer and Response.Redirect?
  • Answer:

    Server.Transfer, transfers the control of a web page, posting a form data, while Response.Redirect simply redirects a page to another page, it can not post a form data to another page. Server.Transfer is more efficient over the Response.Redirect, because Response.Redirect causes a round trip to server as the page is processed once again on the client and a request is made to server there after.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 9. Can you give an example of what might be best suited to place in the Application_Start and Session_Start subroutines?
  • Answer:

    All the global declarations or the variables used commonly across the application can be deployed under Application_Start. All the user specific tasks or declarations can be dealt in the Session_Start subroutine.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 10. What is ViewState?
  • Answer:

    ViewState is a .Net mechanism to store the posted data among post backs. ViewState allows the state of objects to be stored in a hidden field on the page, saved on client side and transported back to server whenever required.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

ASP.NET still holds aces when comes to legacy applications. You can check out this page to view ASP NET technical interview questions and answers. The questions present on this page are curated based on the past interviews of various candidates. You can practice these tests and check your knowledge in ASP.NET. If you want to start your dream job as a fresher, it is very important to know the level of questions asked during the technical rounds in top IT companies.

Practice these ASP NET technical interview questions and answers to march ahead of the competition! You never have to worry about your chances after solving these questions. Want to share some questions with us? You can share it so that other candidates can receive maximum benefits.