Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Technical Interview Questions and Answers :: SQL

  • 1. What are differences between delete and truncate statement ?
  • Answer:

    delete is DML and truncate is DDL.



    Delete is slow and truncate is faster.



    Using Delete we can delete specific records where as truncate cannot.



    Delete can be used inside the function or procedures directly but not truncate(only with Dynamic SQL).



     

    Please Login First :
    Tags:

    Sapient 

  • 2. What is bulk sql?
  • Answer:

    bulk insert or bulk delete or bulk fetch of data is called bulk sql

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 3. What is bulk collect clause?
  • Answer:

    Oracle bulk collect, the SQL engine retrieves all the rows and loads them into the collection and switches back to the PL/SQL engine. When rows are retrieved using Oracle bulk collect, they are retrieved with only two context switches.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 4. How many types of Exception Handling are there ?
  • Answer:

    There are mainly two types of exceptions: checked and unchecked where error is considered as unchecked exception. 

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 5. What is ref cursor?
  • Answer:

    Ref cursor is a varible, type of cursor. It points to or references a cursor result. One of the advantages ref cursor has over a plain cursor is that it can be passed to other procedures as a variable.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 6. How many types of Views are there?
  • Answer:

    They are two types of views .1)Simple view. 2)Complex View

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 7. What is Materialized View?
  • Answer:

    No Discussion on this question yet!

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 8. What is Deterministic Function?
  • Answer:

    A function is considered deterministic if it always returns the same result for a specific input value. 

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 9. What is PRAGMA_Exception_Init?
  • Answer:

    The un-named system exceptions can be assigned with a name explicitly by using the pragma compiler Exception_init. Exception_init will associate the Oracle predefined error code to a user defined name

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

  • 10. What is Autonomous Transaction?
  • Answer:

    The term "automous transaction" refers to the ability of PL/SQL temporarily suspend the current transaction and begin another, fully independent transaction (which will not be rolled-back if the outer code aborts).  The second transaction is known as an autonomous transaction. The autonomous transaction functions independently from the parent code.

    Please Login First :
    Tags:

    No Tags on this question yet!

Looking to grab a job as a Database Developer or Administrator? You can easily find SQL technical interview questions and answers on this page. All the questions have been previously asked during the technical rounds in IT companies. You can test your SQL database knowledge by solving these questions and compare your chances of fetching the job with a top IT company.

Are you targeting a specific IT company like Adobe? You can filter the question set by the company name easily. If you are not sure about a specific answer, you can easily click and read the answer along with the explanation. So, check these SQL technical interview questions and answers to prepare for your dream job.