Get Off-Campus Placement Jobs Info !!!
Programs asked in Mettl Coding Round
Click To Practce List of Programs asked in Nagarro !!!

# Wipro Placement Questions & Answers :: Wipro

238.35K

## Total Qs: 339+

NA
SHSTTON
12
Solv. Corr.
6
Solv. In. Corr.
18
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

101 / 339

Choose the correct option.

The average of three numbers is 20. If two numbers are 16 and 22, the third is :

A22

B20

C19

D18

Explanation:

Lets assume third no. = x.
x+16+22 = 60
=> x = 22

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
1
Solv. Corr.
9
Solv. In. Corr.
10
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

102 / 339

Choose the correct option.

If the depth of a tree is 3 levels, then what is the size of the Tree?

A2

B4

C6

D8

Explanation:

formula is 2^n , where n is depth of the tree
2^3 = 8

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
17
Solv. Corr.
8
Solv. In. Corr.
25
Attempted
0 M:40 S
Avg. Time

103 / 339

Choose the correct option.

A can do a certain work in 12 days. B is 60% more efficient than A. How many days does B alone take to do the same job?

A6 days.

B7.5 days.

C8 days.

D8 days.

Explanation:

A=100% work one day(1 work)
B=160% work one day(1.6 work)

So 12/1.6 = 7.5 days.

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
6
Solv. Corr.
12
Solv. In. Corr.
18
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

104 / 339

Choose the correct option.

The calendar for the year 2007 will be the same for the year:

A2014

B2016

C2017

D2018

Explanation:

Count the number of odd days from the year 2007 onwards to get the sum equal to 0 odd day.

Sum = 14 odd days = 0 odd days.

Therefore, Calendar for the year 2018 will be the same as for the year 2007.

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
10
Solv. Corr.
5
Solv. In. Corr.
15
Attempted
1 M:9 S
Avg. Time

105 / 339

Choose the correct option.

A man driving his bike at 24 kmph reaches his office 5 minutes late. Had he driven 25% faster on an average he would have reached 4 minutes earlier than the scheduled time. How far is his office?

A24 km

B72 km

C18 km

DData Insufficient

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
10
Solv. Corr.
18
Solv. In. Corr.
28
Attempted
3 M:47 S
Avg. Time

106 / 339

Choose the correct option.

One man, 3 women and 4 boys can do a piece of work in 96 hours, 2 men and 8 boys can do it in 80 hours, 2 men & 3 women can do it in 120 hours. 5 Men & 12 boys can do it in how many hours?

A39 1/11 hrs

B42 7/11 hrs

C43 7/11 days

D44hrs

Explanation:

Lets assume man, women and boy as M, W, B respectively.
So, m+3W+4B=1/96 ------- (1)
2M+8B=1/80 -------- (2)
2M+3W=1/120 ---------(3)
By solving above eq.
4M+16B=1/40 4
eq(3)+eq(4)
5M+12B+(M+3W+4B) = 1/40+1/120
5M+12B=11/480 = 43 7/11 hrs.

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
2
Solv. Corr.
4
Solv. In. Corr.
6
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

107 / 339

Choose the correct option.

A labourer was engaged for 25 days on the condition that for every day, he works, he will be paid Rs. 2 and for every day, he is absent he will be fined 50p. If he receives only Rs. 37.50, find the no. of days he was absent is:

A4 daus.

B5 days.

C6 days.

DNone of these

Explanation:

As per the question:
If labour worked for 25 days. he get = 25 * 2 = 50 Rs.
If he don't go for work for 1 day he will loose = Rs. 2.5
He get 37.50 so he loose = (50 - 37.5) = Rs.12.5 ~ Rs. 13
So, No of days(Absent)=13/2.5=5.2 ~ 5 days

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
11
Solv. Corr.
18
Solv. In. Corr.
29
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

108 / 339

Choose the correct option.

For the word SURITI, if you arrange the letters in dictionary order then what is its rank?

A234

B235

C236

D237

Explanation:

I= 5! =120
R=5!/2 =60
SI=4! =24
SR=4!/2= 12
ST=4!/2= 12
SUI=3! = 6
= 234 WORDS

and the below 2 words as
SURIIT
SURITI
234 + 2 = 236
So, rank = 236

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
4
Solv. Corr.
3
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

109 / 339

Choose the correct option.

In an examination, a student scores 4 marks for every correct answer and loses 1 mark for every wrong answer. If he attempts all 75 questions and secures 125 marks, the number of questions he attempts correctly, is :

A35

B40

C42

D46

Explanation:

Let the number of correct answers = x
So,numbers of incorrect answers will be = (75-x)
As per the condition:
4x-(75-x)= 125
By solving above equation
x= 40

Tags: Wipro

NA
SHSTTON
5
Solv. Corr.
3
Solv. In. Corr.
8
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

110 / 339

Choose the correct option.

Out of 52 students,35 can speak Hindi,32 can speak English,31 can speak German,20 speak both Hindi and english,18 speak both hindi and german and 24 both english and german.How many can speak all languages?

A16

B14

C8

D17