Take FREE!! Online Mettl Mock Test to Crack TechM and Other Companies Written Exams.
Get Off-Campus Placement Jobs Info !!!
TCS NQT Technical and Managerial Round Interview Questions

Wipro NLTH Placement Questions & Answers :: Wipro NLTH

3.44K

Tot. Mock Test: 10


Total Qs: 154+

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

51 / 154

Choose the correct option.

A man buys postage stamps of denomination of 30 ps. and 50 ps. for rs. 10.00. He buys 22 stamps in all. Find the no of 30ps. stamps bought by him.


A5

B6

C17

D8

Answer: Option A

Explanation:

50ps stamp = 17 (17*.50 = 8.50rs)
30ps stamp = 5 (5*.30 = 1.50rs)

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

52 / 154

Choose the correct option.

If 5 tomatoes are worth 8 oranges,5 oranges are worth 4 apples, 7 apples are worth 3 pineapples and 7 pineapples cost rs.203,then the approx price of each tomato is?


A16

B5

C19

DNone of these

Answer: Option A

Explanation:

Let, 7 pineapples cost = Rs.203
So, 1 pineapple = 203/7 = 29rs
Therefore, 3 pineapples = 29*3 =87rs
So, 7 apples = 87rs
Therefore, 1 apple = 87/7 = 12.42rs
And 4 apples= 12.42*4 = 49.71rs
So, 5 oranges = 49.71rs
Therefore, 1 orange = 49.71/5 = 9.94rs
And, 8 oranges = 9.94 * 8 = 79.54
Therefore, 5 tomatoes = 79.54
So, 1 tomatoe = 79.54/5 = 15. 90 rs.
Approx 16rs per tomato.

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
1
Solv. In. Corr.
1
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

53 / 154

Choose the correct option.

If x and y are multiples of 2 then which are all the multiples of 2

1) x*y
2) x^y
3) x+y
4) x-y
5) x/y


AAll of these

B1,2,4,5

C1,2,5

D1,2,3,4

Answer: Option D

Explanation:

x*y, x^y, x+y, x-Y are even numbers

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

54 / 154

Choose the correct option.

Today is Monday. After 61 days, it will be?


AWednesday

BSaturday

CTuesday

DThursday

Answer: Option B

Explanation:

Divide 61 days by 2 gives 8 weeks and 5 remainder
For remainder 0, the day would be Monday
for remainder 1, the day would be Tuesday
For remainder 5, the day would be Saturday

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

55 / 154

Choose the correct option.

The average weight of 6 men decreases by 3 kg when one of them weighing 80 kg is replaced by a new man . The weight of the new man is


A56kg

B58 kg

C62 kg

D76 kg

Answer: Option C

Explanation:

let the avg age of 6 persons is x,
& the age of new person is n,
so,atq,
x-3=(6x+n-80)/6
n=62

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

56 / 154

Choose the correct option.

The average of two numbers is M. If one number is N, then the other number is :


A2N

B2M

CM - N

D2 M-N

Answer: Option D

Explanation:

let the one number is L
and second one is N
so average=> (L+N)/2=M
=> L = 2M-N
so option d

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

57 / 154

Choose the correct option.

Population is 20000. Population increases by 10% every year, then the population after 3 years is?


A26620

B22260

C32100

D23400

Answer: Option A

Explanation:

population after 1st year = 20000*10/100 = 2000 ===> 20000+2000 = 22000
population after 2nd year = 22000*10/100 = 2200 ===> 22000+2200 = 24200
population after 3rd year = 24200*10/100 = 2420 ===> 24200+2420 = 26620

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

58 / 154

Choose the correct option.

If the provisions last for 30 days for 3000 men then if after 10 men are included then the remaining provisions last for how many days?


A43.4

B29.9

C24

D34.5

ENone of above

Answer: Option B

Explanation:

3000 men use for 30 days. so for 1 person = 30/3000 days = 1/100 =0.01days
for 10 ppl,its 0.1. so for 3010 ppl,its 30 - 0.1 = 29.9 days

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

59 / 154

Choose the correct option.

Between 100 to 200 how many no are divisible by both 3 and 2 and 100,200 are inclusive?


A79

B80

C89

D91

Answer: Option A

Explanation:

Prime numbers are 21.
100-21=79

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH

NA
SHSTTON
0
Solv. Corr.
0
Solv. In. Corr.
0
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

60 / 154

Choose the correct option.

By selling toffees at 20 for a rupee, a man loses 4 %. To gain 20 for one rupee, he must sell how many toffees?


A16 toffees

B20 toffees

C24 toffees

D25 toffees

Answer: Option A

Explanation:

selling price for 1 toffee = 1/20
now, 96% = 1/20
120% = x
solving we get x=1/16
hence, 16 toffee in 1 rupee.

Submit Your Solution

Tags: Wipro NLTH


Here is the list of questions asked in Online Aptitude Test for Wipro NLTH Wipro NLTH online arithmetic test. Practice Wipro NLTH Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Wipro NLTH Online Test Questions to crack Wipro NLTH written round test. Overall the level of the Wipro NLTH Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Wipro NLTH