Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

ShortCut

51. Fill the missing number or letter in the given series
1, 2, 3, 5, 7, 11, __

Answer: Option C

Explanation:

Prime number series

ShortCut By :: Pratyush

Prime number series

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

52. Fill the missing number or letter in the given series
0, 2, 3, 5, 8, 10, 15, 17, 24, 26,__

Answer: Option C

Explanation:

difference alternate 2 1 2 3 2 5 2 7 2 9 2... 

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

ShortCut

53. Fill the missing number or letter in the given series
2, 5, 9, 19, 37,__

Answer: Option C

Explanation:

(x2 + 1) , (x2 - 1)...... 

ShortCut By :: Pratyush

(x2 + 1) , (x2 - 1)...... 

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

54. Fill the missing number or letter in the given series
1, 3, 4, 8, 15, 27, __

Answer: Option D

Explanation:

1 3 4=8



3 4 8=15



4 8 15=27



add consecutive 3 numbers

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

55. Find the next number of the series:
1, 5, 14, 30, 55, 91, ?

Answer: Option B

Explanation:

The pattern is + 4, + 9, + 16, + 25, + 36, ____ i.e. + 2^2, + 3^2, + 4^2, + 5^2, + 6^2,____
So, missing term = 91 + 7^2 = 91 + 49 = 140.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

56. Find the missing number of the series:
625, 5, 125, 25, 25, ?, 5

Answer: Option C

Explanation:

The given sequence is a combination of two series:
(1) 625, 125, 25, 5 and (2) 5, 25, ?
The pattern in I is ÷ 5, while that in II is x 5.
So, missing term = 25 x 5 = 125.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

57. Look at this series: (1/9), (1/3), 1, ____ , 9 What number should fill the blank?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

58. Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next.

8 12 9 13 10 14 11

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

59. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, ... What number should come next?

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

60. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.
4,18,100,350 ,?

Answer: Option C

Explanation:

Difference of 4,18 100,350 is :- 14,82,250
difference of 14,82,250 is 68,168.
Since it is increasing by 100.therefore, next in series will be 268.
Therefore, next in the second series will be 250+268=518.
So, next in the first series will be 350+518=868.

Workspace


Tags:  Wipro



Most Popular Qs.

Latest MCQ Qs.