Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

31. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Number of pages typed by ronald in 1 hour = 32/6 = 16/3.
Number of pages typed by elan in 1 hour = 40/5 = 8.
Number of pages typed by both in 1 hour = (16/3+8) = 40/3.
Time taken by both to type 110 pages = (110*3/40)hrs = 8 1/4hrs = 8 hrs 15 min.

Workspace


Tags:  Wipro

32. A computer printer produced 176,400 lines in a given day. If the printer was in operation for seven hours during the day, how many lines did it print per minute?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

For 24hrs, 176400
For one hr,176400/24=7350 lines
For 7 hrs,7350*7=51450
for one min,51450/(7*60)=122.5

Workspace


Tags:  Capgemini

33. On Monday a banker processed a batch of cheques, on Tuesday she processed three times as many, and on Wednesday she processed 4000 cheques. In the three days, she processed 16000 cheques. How many did she process on Tuesday?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

let monday be m
then tuesday=3m
and they have given wednesday as 4000 cheques
so total three days she processed 16000 cheques i.e
m+3m+4000=16000
4m+4000=16000
4m=12000
m=3000.
so she processed cheques on tuesday=3*3000=9000.

Workspace


Tags:  Capgemini

34. If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half hour day?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

80 cheques in 1/2 hrs
So in 7.5 hrs she can process,
7.5*80/(1/2) = 1200

Workspace


Tags:  Capgemini

35. During a given week A programmer spends 1/4 of his time preparing flow chart, 3/8 of his time coding and the rest of the time in debugging the programs. If he works 48 hours during the week, how many hours did he spend debugging the program?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Time taken for flow chart or coding=1/4 +3/8= 5/8 part
Remaining part of job 3/8 part spend in debugging the program
1 part of program he take 48 hour
=> 3/8 part of program take 18 hour.

Workspace


Tags:  Capgemini

ShortCut

36. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1/15 1/20=7/60

7/60*4=7/15

1-7/15=8/15;

Workspace


Tags:  TCS

37. one man can do a piece of work in 10days. one boys join him & he complete the work in 6days . if he gets 50rs for his work then what will be the share of the boy.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

man can do work in 10 days
man + boy can do a work in =6 days
so work done by man in 1 day is 6
and work done by boy in 1 day is 4.
so share of boy will be (4/10) * 50= 20 Rs.

Workspace


Tags:  Capgemini

38. A task can be completed by D and E with in 12 days if they worked together. E and F however can complete with in period of 20 days. If three of them agree to work together then how many days will be required to complete the task ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

D and E can complete within 12 days and when F is also ready to work with D and E obviously time required would be less than 12 days.

Workspace


Tags:  Capgemini

39. Amit want to make a 1000 m long wall with in 50 days he made a decision to hire 56 man however after 27 days amit realized that team was only able to make 448 meter wall find out the additional number of man that amit should employ as a mean of finishing work on the stipulated time.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

It take 56*27 = 1512 labour to complete 448 m .
Therefoe labour required to complete 1m = 3.375.
Now labour required to complete remaining 552 m =552*3.375 =1863 and days remaining is 23.
So labours required in one day =1863/23=81.

So additional labours required is = 81- 56 = 25.

Workspace


Tags:  Capgemini

40. 2 computers each produced 48000 public utility bills in a day. One computer printed bills at the rate of 9600 an hour and the other at the rate of 7800 an hour. When the first computer finished its run, how many bills did the other computer still have to print?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

48000=9600*Hour
Hour =5

7800*5=39000

48000-39000=9000

Workspace


Tags:  Capgemini