Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Analogy

Home > Verbal Reasoning > Analogy > General Questions

11. Rearrange and categorize the word "RAPETEKA"?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

bird(parakeet)

Workspace


Tags:  TCS

12. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

24 : 60 :: 120 : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As 24:60 = (2/5)
Similarly, (120/300) = (2/5).

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

13. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

4 : 19 :: 7 : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

As, (4)2 + 3 = 19
Similarly, (7)2 + 3 = 52

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

14. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

LOGIC : BHFNK : : CLERK : ______

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

 When write the letters of the given word in reverse order and find its previous letters we get the answer.that is reverse of "LOGIC" is "CIGOL" Now write the previous letters of the word "CIGOL" as "BHFNK".

similarly  "CLERK" is written as "KRELC" and answer is "JQDKB".

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

15. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

BDF : HIL : : MOQ : _____

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

16. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

Physician : Treatment :: Judge : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

As Physician does the treatment similarly Judge delivers the judgement.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

17. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

Cassock : Priest :: ? : Graduate

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

A Priest wears cassock while Graduate wears gown.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

18. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

16 : 56 :: 32 : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

As, 16:56 = (2/7)
Similarly, 32:112:(2/7).

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

19. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

MXN : 13 x 14 :: FXR : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As position of M and N in Eq. alphabets are 13 and 14 respectively.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

20. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

Race : Fatigue :: Fast : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As the result of Race is Fatigue similarly the result of Fast is Hunger.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra