Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

171. What comes next in the sequence?
4, 2, 5, 9, 5, 11, 13, 7, 16, 17, 9

Answer: Option D

Explanation:

Split the series as below
4,2,5 | 9,5,11 | 13,7,16 | 17,9,?

4,2,5 -> diff b/w 4,5 = 1
9,5,11 -> diff b/w 9,11 = 2
13,7,16 -> diff b/w 13,16 = 3
17,9,21 -> diff b/w 17,21 = 4

Workspace


Tags:  Global Edge

172. What comes next in the sequence?
15 3/4, 16, 26, 9 1/5, 9, 19, 64 2/3, 65, 75, 30 3/8, ?

Answer: Option D

Explanation:

Split the series as below
15 3/4,16,26 | 9 1/5,9,19 | 64 2/3,65,75 | 30 3/8,?
whole no 15 +1=16 and than added by 10 i.e 16+10= 26
whole no 9 +0=9 and than added by 10 i.e 9+10 = 19
64+1=65 and than added by 10 i.e 65+10=75
so next no will be 30 +0=30

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

173. What comes next in the sequence?
30.5,31,30,0,67.2,67,70,100,183.9?

Answer: Option C

Explanation:

By round off:
30.5=31
183.9=184
now the series becomes
31,31,30,0,67,67,70,100,184,?
ans is 184
make pairs ,1st pair no difference
2nd pair 30 is difference
3rd pair no diff
4th pair 30 is diff
so last pair no diff should be thr 184

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

174. What comes next in the sequence?
1/7, 3/4, 4/9, 5/6, 7/11, 7/8, ?

Answer: Option C

Explanation:

Split the series as below:
1/7, 4/9, 7/11 | 3/4, 5/6 7/8
First irst division numerator is increased by adding 3
and denominator is incresaing by adding 2
So, next seq. will be (7+3)/11+2) = 10/13

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

175. What comes next in the sequence?
1/5 , 1/2 , 1/3 , 2/5 ,1, 2/3, 3/5, 1 1/2 ,1, 4/5,?,?

Answer: Option B

Explanation:

Split the series as below
1/5, 2/5, 3/5, 4/5 | (1/2, 1, 1 1/2, ? | 1/3, 2/3, 1, ?
In first series diff. between each term = 1/5
In second series diff. between each term = 1/2
next term in 2nd series = 2
In third series diff. between each term= 1/3
so, next term in 3rd series = 1 1/3

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

176. What is the next number of the following sequence.
4.2,7.2,11.4,6.1,9.1,15.2,3.8,6.8,?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

177. What is the next number of the following sequence.
24,42,1/2,2,65,56,1 1/5,5/6,73,37,?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

178. What is the next number of the following sequence.
2,1,2,3,2,9,9,0,1,1,9,?

Answer: Option B

Explanation:


2,1,2,3,2,9,9,0,1,1,9, you should take groups of three


2,1,2; 2^1=2

3,2,9; 3^2=9

9,0,1; 9^0=1

1,9,1; 1^9=1








Workspace


Tags:  IBM

179. What is the next number of the following sequence.
33,8,4,46,21,?

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM

180. What is the next number of the following sequence.
2,6,5,11,26,17,?

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  IBM



Most Popular Qs.

Latest MCQ Qs.