Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

111. What comes next in the sequence?
12,3,15,14,6,19,16,,9,23,18,12

Answer: Option C

Explanation:

Break the series as below
12 14 16 18
3 6 9 12
15 19 23 x
15+4=19 19+4=23 23+4=27

Workspace


Tags:  IBM

112. What comes next in the sequence?
111,213,141,516,171,819,202,122,232,425,262, ?

Answer: Option D

Explanation:

Break the series as below
213 111
516-213=303 141-111=30
819-516=303 171-141=30
122 202-171=31
425-122=303 232-202=30
the next will be, 262-232=30
425+303=728

Workspace


Tags:  IBM

113. What comes next in the sequence?
25,216,343,64,729,100,1331,144,?

Answer: Option B

Explanation:

Given series is "25,216,343,64,729,100,1331,144,?"
5^2,6^3,7^3,8^2,9^3,10^2,11^3,12^2
So, the next element will be 13^3=2197

Workspace


Tags:  IBM

114. What comes next in the sequence?
1/5 1/10 1/3 1/6 1/2 1/4 1/4 ?

Answer: Option A

Explanation:

Arrange the series as below
1/5*1/2=1/10
1/3*1/2=1/6
1/2*1/2=1/4
1/4*1/2=1/8

2. Ans
6

Workspace


Tags:  IBM

115. What comes next in the sequence?
2/2 0 1/2 2 1/4 4 1/8 6 ?

Answer: Option A

Explanation:

Break the sereis as below
2/2*1/2=1/2
0
1/2*1/2=1/4
2
1/4*1/2=1/8
4
1/8*1/2=1/16

Workspace


Tags:  IBM

116. What comes next in the sequence?
11,15,23,29,71,?

Answer: Option A

Explanation:

15-11=4
23-15=8
71-29=42
Diff is doubled in the next case
=> doubling 42 will be 84
=> 71+84=155

Workspace


Tags:  IBM

117. What comes next in the sequence?
22, 99, 34, 21, 101, 31, 18, 104, 28, 13, ?

Answer: Option D

Explanation:

Devide the given series in three sub series as below:
(22, 21, 18, 13), (99, 101, 104), (34, 31, 28)
22 - 1 = 21, 99 + 2 = 101, 34 - 3 = 34
21 - 3 = 18, 101 + 3 = 104, 31 - 3 = 28
18 - 5 = 13, 104 + 4 = 108

Workspace


Tags:  IBM

118. What comes next in the sequence?
2^2,2^3,2^-1,8^4,8^7,8^-3,11^5,11^3,11^2,14^6,14^9

Answer: Option C

Explanation:

Arrange the power of series numbers.
2^2 and 2^3 next number is 2^-1
=> 2-3=-1 ,
next sequence is 8^4,8^7 next number is 8^-3
=> 4-7=-3
similarly 11^5,11^3,11^2 => 5-3=2
14^6,14^9,14^? = 6-9=-3 i.e 14^-3

Workspace


Tags:  IBM

119. What comes next in the sequence?
4,2,36,4,5,1,36,16,6,3,8,81

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
(4,2,36,4),(5,1,36,16),(6,3,81, ?)
4+2=6 and 6^2=36
4-2=2 and 2^2=4
6+3=9 and 9^2=81
6-3=3 and 3^2=9

Workspace


Tags:  IBM

120. What comes next in the sequence?
0.3,.6,1.6,3.2,5.2,10.4,13.4,26.8,?

Answer: Option B

Explanation:

0.3*2=0.6
0.6+1=1.6
1.6*2=3.2
3.2+2=5.2
5.2*2=10.4
10.4+3=13.4
13.4*2=26.8
26.8+4=30.8

Workspace


Tags:  IBM



Most Popular Qs.

Latest MCQ Qs.