Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

91. A does 3/4 of a piece of work in 24 days. He then calls in B and both of them together complete the remaining work in 4 days. How long would B alone take to do the entire work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

A does 3/4 work in 24 days
whole work do (4/*24=32
so remaining 1/4 work he will do= 32-24=8
A+B both do the remaining work in 4 days
so both take only 50% time and B can also do th remaining work in 8 days
so B also do the whole work in 32 dys.

Workspace


Tags:  iGate

92. A works twice as fast as B. If B can complete a work in 12 days independently, the number of days in which A and B can together finish the work In :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Solution: If B can complete a work in 12 days then Acc. to the question A can do it in 6 days



So 1 day work of both A and B are 1/6 and 1/12 respectively



hence Both working together in 1 day can complete 1/6 1/12= 1/4 part of the work so the complete work can be done in 4 days.

Workspace


Tags:  iGate

93. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Work done by Mr.Brown in 1 day = 1/6  Work done by Mr Black in 1 day= 1/8  Work done by Mr blue in 1 day= 1/12



Hence Acc to the question: 1/6*8  1/8*6 x*1/12= 3  ( 3 because complete work is to paint 3 houses).



Solving this we get x= 11

Workspace


Tags:  Cisco

94. A does 80% of a work in 20 days. He then calls in B and they together finish the remaining work in 3 days. How long B alone would take to do the whole work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Work done by A in 20 days = 80/100 = 8/10 = 4/5

Work done by A in 1 day = (4/5) / 20 = 4/100 = 1/25 --- (1)

Work done by A and B in 3 days = 20/100 = 1/5 (Because remaining 20% is done in 3 days by A and B)

Work done by A and B in 1 day = 1/15 ---(2)

Work done by B in 1 day = 1/15 1/25 = 2/75

=> B can complete the work in 75/2 days = 37 (1/2) days

Workspace


Tags:  Cisco

95. A is twice as good a workman as B and together they finish a piece of work in 18 days. In how many days will A alone finish the work

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

assume B completes 1unit of work per day.
=>A completes 2 units per day
=>both A and B complete 3 units per day
=>total units of work=3u*18=54 units
=> ANS :no of days for A alone=54/2 = 27 days

Workspace


Tags:  TCS

96. Thomas takes 7 days to paint a house completely whereas Raj would require 9 days to paint the same house completely. How many days will take to paint the house if both them work together. (Give answers to the nearest integer)?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Work done by thomas in day=1/7 work done by other in a day=1/9
Work done by both in a day=1/7 +1/9 =16/63 days Required by both = 63/16

Workspace


Tags:  TCS

97. A can finish a work in 18 days and B can do the same work in 15 days. B worked for 10 days and left the job. In how many days A alone can finish the remaining work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Solution:  B's one day work is 1/15 so in 10 days he will do 10/15th part of the work



Remaining work left= 1-2/3 i.e = 1/3 



Now A can 1 work in 18 days 



So 1/3rd work can be done in 1/3*18= 6 days.

Workspace


Tags:  TCS

98. Two boys and a girl can do a work in 5 days, while a boy and 2 girls can do it in 6 days. if the boy is paid at the rate of $28 a week. What should be the wages of the girls?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2b+1g=1/5=>10b+5g=1---------(1)
1b+2g=1/6=>6b+12g=1---------(2)
from (1)&(2)
10b+5g=6b+12g
4b=7g
b:g=7:4
but above ratio is reverse b:g=4:7
wages of the girls=(4*28)/7
=4*4=16

Workspace


Tags:  Capgemini

99. If A alone does the work in 15 days,how much time will A and B take working together to complete the job,given that A is 30% more efficient than B?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ratio of times taken by A and B = 100 : 130
assume B takes x days to do the work.
So, 100:130::15:x
=> x=130*15/100=39/2.
B's 1 day's work=2/39
and A's 1 day's work=1/15
(A+B)'s 1 day's work=69/585
A & B together can complete the work in 585/69 days..

Workspace


Tags:  Capgemini

100. Amal can complete a job in 10 days and Bimal can complete it in 8 days. Amal, Bimal and Kamal together complete the job in 4 days and are paid a total amount of Rs 1000 as remuneration. I f this amount is shared by them in proportion to their work, then Kamal's share, in rupees, is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A one day work=1/10



B one day work=1/8



(A B C) one day work=1/4



 C one day work=1/4-(1/10 1/8)



                         =1/40



one days work ratio=A:B:C=1/10:1/8:1/40



                                           =4:5:1



C share=1/10*1000=100



 

Workspace