Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

1. A man pointing to a photograph says, The lady in the photograph is my nephew's maternal grandmother. How is the lady in the photograph related to the man's sister who has no other sister?

Answer: Option A

Explanation:

Clearly, the lady is the grandmother of man's sister's son.
i.e., the mother of the mother of man's sister's son.
=> The mother of man's sister.
So, the lady is man's mother.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

2. Pointing to a lady a person said, "The son of her only brother is the brother of my wife." How is the lady related to the person?

Answer: Option C

Explanation:

Brother of person's wife ? brother-in-law of the person. Hence, the son of lady's brother is brother-in-law of the person.
Therefore, the brother of the lady is the father-in-law of the person. Hence, the lady is the sister of the person's father-in-law.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

3. Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

Answer: Option A

Explanation:

The father of the boy's uncle ? the grandfather of the boy and daughter of the grandfather ? sister of father.

Workspace


Tags:  Global Edge

4. Rahul told Anand, Yesterday I defeated the only brother of the daughter of my grandmother. Whom did Rahul defeat?

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of grandmother => Aunt;
Aunt's only brother => Father.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

5. Pointing to a photograph. Bajpai said, "He is the son of the only daughter of the father of my brother." How Bajpai is related to the man in the photograph?

Answer: Option D

Explanation:

The man in the photo is the son of the sister of Bajpai.
So Bajpai is the maternal uncle of the man in the photograph.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

6. Pointing to a photograph Anjali said, "He is the son of the only son of my grandfather." How is the man in the photograph related to Anjali?

Answer: Option A

Explanation:

The man in the photograph is son of Anjali's grandfather's son i.e., the son of Anjali's father. Hence, the boy is the brother of Anjali.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

7. Pointing to a woman, Abhijit said, "Her granddaughter is the only daughter of my brother." How is the woman related to Abhijit?

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of Abhijit's brother ? niece of Abhijit. Thus the granddaughter of the woman is Abhijit's niece.
Hence, the woman is the mother of Abhijit.

Workspace

8. Pointing towards a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the man?

Answer: Option A

Explanation:

Only daughter of my mother ? myself.
Hence, the woman is the mother of the man.

Workspace


Tags:  Tech Mahindra

9. Introducing Sonia, Aamir says, "She is the wife of only nephew of only brother of my mother." How Sonia is related to Aamir?

Answer: Option A

Explanation:

Brother of mother means maternal uncle. Hence only nephew of Aamir's maternal uncle means Aamir himself. Therefore Sonia is the wife of Aamir.

Workspace


Tags:  Global Edge

10. Pointing to Varman, Madhav said, "I am the only son of one of the sons of his father." How is Varman related to Madhav?

Answer: Option C

Explanation:

Madhav is the only son of one of the sons of Varman's father ? Either Varman is the father or uncle of Madhav.

Workspace


Tags:  Wipro