Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

120, 99, 80, 63, 48, ?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The pattern is - 21, - 19, - 17, - 15,.....

So, missing term = 48 - 13 = 35.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

2. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

3, 10, 101,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Each term in the series is obtained by adding 1 to the square of the preceding term.

So, missing term = (101)2 + 1 = 10202.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

ShortCut

3. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

1, 1, 4, 8, 9, 27, 16, ?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The series consists of squares and cubes of consecutive natural numbers i.e. 12, 13, 22, 23, 32, 33, 42, .....

So, missing term = 43 = 64.

ShortCut By :: Sai Nikhil

1^2 =1,1*1=1,2^2=4,2*4=8,3^2=9,3*9=27,4^2=16,4*16=64

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

4. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

6, 13, 25, 51, 101, ?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The pattern is x 2 + 1, x 2 - 1, x 2 + 1, x 2 - 1,.....

So, missing term = 101 x 2 + 1 = 203.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

5. Find the next term of the following series.
16,15,18,17,20,19,22,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Break the series as below
16,15 - 18,17 - 20,19 - 22,21

Workspace


Tags:  IBM

6. Find the next term of the following series.
6,7,26,6,7,24,6,7,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
6,7/26/6,7/24/6,7/22 --- (-2)

Workspace


Tags:  IBM

7. Find the next term of the following series.
16,17,14,18,19,14,20,21,14,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

16,17 / 14 / 18,19 / 14 / 20,21 / 14, / 22

Workspace


Tags:  IBM

8. Find the next term of the following series.
10,11,12,18,19,13,14,15,18,19,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

10,11,12 / 18,19 / 13,14,15 / 18,19 / 16

Workspace


Tags:  IBM

9. Find the next term of the following series.
5,5,6,6,8,8,11,11,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

5,5 / 6,6 / 8,8 / 11,11 / 15
+1 , +2, +3, +4

Workspace


Tags:  IBM

10. Find the next term of the following series.
5,5,7,7,9,9,11,11,?

 View Answer |  Discuss in Forum |  Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Break the series as below
5,5 / 7,7 / 9,9 / 11,11 / 15 -> +2

Workspace


Tags:  IBM