Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Logarithm

Home > Arithmetic Aptitude > Logarithm > General Questions

1. If log 125 + log 8 = x, then x is equal to

Answer: Option D

Explanation:

log 125 + log 8 = log (125 * 8)
=> log (1000) = log (10^3)
=> 3 log 10 = 3

Workspace


Tags:  Capgemini

2. If log5 + log(5x+1) = log(x+5) + 1, then x is equal to

Answer: Option B

Explanation:

If log5   log(5x 1) = log(x 5)   1

Workspace


Tags:  Capgemini

3. If log 0.318=0.3364 and log 0.317=0.33320 then log 0.319 =?

Answer: Option C

Explanation:

log 0.319=log0.318+(log0.318-log0.317) = 0.3396

Workspace


Tags:  TCS

4. If log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364 then find log 0.319 ?

Answer: Option A

Explanation:

log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364
then
log 0.319=log0.318+(log0.318-log0.317)
=0.3396

Workspace


Tags:  Mu-Sigma

5. If log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + 1, then x is equal to:

Answer: Option B

Explanation:

Given log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + 1
=> log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + log(base 10) 10
Hint: log (base Z)Z = 1
=> log(base 10)[5 (5x + 1)] = log(base 10) [10(x + 5)] ------ (Point to Remember.)
=> 5(5x + 1) = 10(x + 5)
=> 5x + 1 = 2x + 10
=> x = 3

Workspace


Tags:  Infosys

6. When numbers are written in base b, we have 15*22 = 414, the value of b is

Answer: Option C

Explanation:

When-numbers-are-written-in-base-b

Workspace


Tags:  TCS

7. The Value of log8(64) - log64(4096) is

Answer: Option A

Explanation:

log8 (64)-log64(4096)
log8 (8^2)-log 64(64^2) = 2 - 2 = 0

Workspace


Tags:  Accenture

8. log base 12 144p=3 then p= ?

Answer: Option A

Explanation:

log base 12 144p=3
=> 144p=12^3
=> 144p=12^2 *12
=> 144p=144*12
=> p=12

Workspace


Tags:  Accenture

9. Change 101010two to base ten.

Answer: Option A

Explanation:

(101010) base2 = (1*2^5 + 0*2^4 + 1*2^3 +0*2^2 + 1*2^1 + 0*2^0) 10 = (42) base10

Workspace


Tags:  iGate

10. What would be the value of (log a)^2 -(log b)^2

Answer: Option C

Explanation:

Question is in the form of a^2 - b^2 so the formulae is
(a+b)(a-b)=a^2 - b^2 where a=loga,b=logb
substitue in the formulae we get
(loga+logb)(loga-logb)
(log(ab))(log(a/b))

Workspace


Tags:  Capgemini