Practice Questions & Answers :: AMCAT

60.63K

Tot. Mock Test: 66+


Tot. Exam. Sec.: 4+


Total Practice Qs: 215+

Not Attempted

1. On selling 17 balls at Rs. 720, there is a loss equal to the cost price of 5 balls. The cost price of a ball is:

Answer: Option D

Explanation:

(C.P. of 17 balls) - (S.P. of 17 balls) = (C.P. of 5 balls)

Submit Your Solution

Not Attempted

2. The two trains of lengths 400m, 600m respectively, running at same directions. The faster train can Cross the slower train in 180sec, the speed of the slower train is 48km. then find the speed of the Faster train?

Answer: Option D

Explanation:

Length of the two trains = 600m + 400m = 1000m



Let's Assume Speed of the first train = x kmph

Speed of the second train= 48 Kmph

So Relative Speed = (x - 48) kmph =((x -48) * 5/18) m/sec

1000/((x -48) * 5/18) = 180

18000/(5x - 240) = 180

100 = 5X - 240

=> 5x = 340 => x = 68 kmph

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

3. (0.1*0.1*0.1 + 0.02*0.02*0.02)/(0.2*0.2*0.2 + 0.04*0.04*0.04) is equal to

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume 0.1 as a so 0.2 will be 2a
and 0.02 as b so 0.04 will be 2b
Simplify the give equation
(a*a*a + b*b*b)/(2a*2a*2a+2b*2b*2b) => (a^3+b^3)/(8*a^3+8*b^3)
=> (a^3+^3)/8(a^c+b^3) = 1/8 = 0.125

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

4. If (a^2 + b^2 + 1/a^2 + 1/b^2) = 4, then the value of (a^2 + b^2) will be

Answer: Option B

Explanation:

Given (a^2 + b^2 + 1/a^2 + 1/b^2) = 4
Simplify the above eq.
=> a^2 + 1/a^2 +b^2 + 1/b^2 = 4
=> (a-1/a)^2 + 2 + (b - 1/b)^2 + 2 = 4
=> (a-1/a)^2 + (b - 1/b)^2 = 0
=> (a - 1/a) = 0; (b - 1/b) = 0
=> a = b = (+-)1
so (a^2+b^2) = 1+1 = 2

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

5. if (2x + 2/x) = 1, then the value of (x^3 + 1/x^3) is

Answer: Option C

Explanation:

(2x + 2/x) = 1
=> (x + 1/x) = 1/2
(x^3+1/x^3) = (x+1/x)^3-3x*1/x(x+1/x)
= (1/2)^3-1/2 = (1/8 - 3/2) = (1-12)/8= -11/8

Submit Your Solution

Tags: Global Edge

Not Attempted

6. If A:B = 2:3, B:C = 4:5 and C:D = 5:9,then A:D is equal to

Answer: Option B

Explanation:

A/B*B/C*C/D= 2/3*4/5*5/9
=> A/D = 8/27

Submit Your Solution

Tags: Global Edge

Not Attempted

7. Alice and Bob play the following coins-on-a-stack game. 20 coins are stacked one above the other. One of them is a special (gold) coin and the rest are ordinary coins. The goal is to bring the gold coin to the top by repeatedly moving the topmost coin to another position in the stack.
Alice starts and the players take turns. A turn consists of moving the coin on the top to a position i below the top coin (0 = i = 20). We will call this an i-move (thus a 0-move implies doing nothing). The proviso is that an i-move cannot be repeated; for example once a player makes a 2-move, on subsequent turns neither player can make a 2-move. If the gold coin happens to be on top when it's a player's turn then the player wins the game. Initially, the gold coinis the third coin from the top. Then

 View Answer |  Submit Your Solution | Topic: Uncategorized| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

8. A scooterist covers a certain distance at 36 kmph. How many meters does he cover in 2 min?

Answer: Option D

Explanation:

Speed = 36 kmph = 36 * 5/18 = 10mps
So, Distance covered in 2 min = (10 * 2 * 60)m = 1200 meters.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

9. For what values of 'm' is y = 0, if y = x^2 + (2m + 1)x + m^2 - 1? x is a real number.

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

10. First day of 1999 is sunday what day is the last day

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!


Here is the list of questions asked in AMCAT paper Practice questions with Answers. Practice Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Online Test Questions to crack written round test. Overall the level of the Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of


Most Popular Qs.