Practice Questions & Answers :: Cocubes

11.75K

Tot. Mock Test: 65+


Tot. Exam. Sec.: 5+


Total Practice Qs: 41+

Answer: Option A

Explanation:

Modulating signal will have alower frequency as compared to the frequency of the carrier signal.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Answer: Option C

Explanation:

In information theory, the Shannon–Hartley theorem tells the maximum rate at which information can be transmitted over a communications channel of a specified bandwidth in the presence of noise.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

3. The data transmission rate of a modem is measured in

Answer: Option C

Explanation:

Modems are generally classified by the maximum amount of data they can send in a given unit of time, usually expressed in bits per second (symbol bit(s), sometimes abbreviated "bps"), or bytes per second (symbol B(s)).

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

4. Determine the total discharge time for the capacitor in a clamper having C = 0.01

Answer: Option B

Explanation:

The capacitor will fully charge or discharge in 5 time constants. So, 5*R*C= 25 ms.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

5. An image uses 512 x 512 picture elements. Each of the picture elements can take any of the 8 distinguishable intensity levels. The maximum entropy in the above image will be

Answer: Option C

Explanation:

Each picture element can be represented by 3 bits. Thus total entropy = 512 x 512 x 3 = 786432.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

6.  Light travels along the optical fibers by which mechanism?

Answer: Option D

Explanation:


Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Answer: Option B

Explanation:

Responsivity measures the input–output gain of a detector system. In the specific case of a photodetector, responsivity measures the electrical output per optical input.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

8. 13 dBm is equivalent to

Answer: Option C

Explanation:

P(mW) = 1mW * 10(P(dBm)/ 10)
So, 1dBm = 1.258925mW

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

9. A superheterodyne receiver with an IF of 450 kHz is tuned to a signal at 1200 kHz. The image frequency is

Answer: Option D

Explanation:

Image frequency = Signal frequency +2* IF = 1200 + 2*450 =2100kHz

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!

Not Attempted

10. The software that transfers the object program from secondary memory to the main memory is called

Answer: Option B

Explanation:

In Computing, a loader is the part of an Operating System that is responsible for loading programs. It is one of the essential stages in the process of starting a program. Because it places programs into memory and prepares them for execution.

Submit Your Solution

Tags: No Tags on this question yet!


Here is the list of questions asked in Cocubes paper Practice questions with Answers. Practice Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Online Test Questions to crack written round test. Overall the level of the Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of


Most Popular Qs.