Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

  Take Quiz (Monsoon) Beta Version !!
  Do You have Qs. in your Mind ??? Ask it as Qs. or MCQs or create it as polling Live Now !!

Placement Questions & Answers :: Accenture

81.18K

Tot. Mock Test: 5


Total Qs: 100+

Not Attempted

91. One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and receives Rs. 120 and a shirt.Then find the price of the shirt.

Answer: Option C

Explanation:

Servant (1 year) or (12 months) payment = (Rs. 200 + shirt) ------(1)
Servant recieve payment after 9 months = (Rs 120 + shirt) --(2)
By eq. (1) and (2)
3 months = Rs. 80
So, 12 months = (80 * 12)/3= 320
By eq. (1)
200 + shirt = 320
=> shirt price = Rs. 120

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

92. In a class there are 45 pupil, out of them 12 are in debate only and 22 in singing only. Then how many in both?

Answer: Option B

Explanation:

Given, total pupil = 45
Debate + Singing = (12 + 22) = 34
The intersection for two (play both games) = (45 - 12 - 22) = 11

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

93. The average number of visitors of a library in the first 4 days of a week was 58. The average for the 2nd, 3rd, 4th and 5th days was 60. If the number of visitors on the 1st and 5th days were in the ratio 7:8 then what is the number of visitors on the 5th day of the library?

Answer: Option B

Explanation:

If number of visitors on 1st, 2nd, 3rd, 4th and 5th day are a, b, c, d and e respectively then
a + b + c + d = 58 * 4 = 232 - - - (i)
b + c + d + e = 60 * 4 = 240 - - - (ii)
Subtracting (i) from (ii)
e - a = 8 - - - (iii)
Given that e : a = 8 : 7
Let e = 8x and a = 7x.
Given, 8x - 7x = 8 => x = 8 - - - (iv)
So a = 56 and e = 64.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

94. If 2x+y = 11, 2y+z = 12 and z+2x = 8, find the value of 2x + 3y +4z.

Answer: Option A

Explanation:

Without Finding x & y & z
2x+y = 11 -->(1) 2y+z = 12 -->(2) z+2x = 8 ---> (3)
(2)* 2=> 4y+2z=24-----(A)
(3)* 2=> 2z+4x=16-----(B)
(1)*-1=> -2x-y =-11-----(C)
Add (A),(B) and (C)
2x + 3y +4z=29

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

95. In an examination involving quantitative aptitude and logical reasoning, 65% examinees cleared quantitative aptitude test while 70% cleared logical reasoning test. If 50% examinees passed both the tests, then how many failed in both tests?

Answer: Option B

Explanation:

p(AUB)=p(A)+p(B)-p(AnB)
=65+70-50 =85%(the persons who cleard all)
the persons who did not clear any=100-85=15%

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

96. A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son's age at that time. Hence
the father's present age is

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume son's current age = x years
So, father's current age = 3x
After 15 years (condition)
2(x+15)=3x+15
Son's age = 15 years, and father's age = 45 years.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

97. Three jackals Paar, Marr and Taar together have 675 loaves of bread. Paar has got three times as much as Maar but 25 loaves more than Taar. How many does Taar have?

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume maar (M) = x,
So Paar (P) = 3x
as per the question
Taar (T) = (3x-25)

As per the condition
M+P+T = x + 3x + 3x-25 = 675
7x - 25 = 675 => x=100
=> Taar (T) = 275

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

98. There are two boxes, one containing 32 black balls and other containing 31 red balls you are allowed to move the boxes at random so that when you choose the box at random and a ball at random from the chosen box, the probability of getting the black ball is maximized. This maximum probability is

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

99. A closed wooden box of thickness 0.5 cm and length 21 cm, width 11 cm, and height 6 cm, is painted on the inside. The cost of painting is Rs 70. What is the rate of painting in rupees per sq. cm?

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

100. A train overtakes 2 persons walking at 3 km/hr and 5 km/hr respectively in the same direction and completely passes them in 8 seconds and 10 seconds respectively. Find the speed of the train.

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume train speed = x km/hr.
Relative speed respect to 1 person and train= (x-3)
Relative speed respect to 2 person and train= (x-5)
Dist. = speed * time
8(x-3)= 10(x-5)
=> x=13Km/hr

Submit Your Solution

Tags: Accenture


Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 10. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture


Most Popular Qs.