# Accenture Placement Questions & Answers :: Accenture

112.3K

## Total Qs: 101+

NA
SHSTTON
2
Solv. Corr.
2
Solv. In. Corr.
4
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

91 / 101

Choose the correct option.

At 6'o a clock ticks 6 times. The time between first and last ticks is 30 seconds. How long does it tick at 12'o clock

A66 sec.

B56 sec.

C65 sec.

D55 sec.

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

For ticking 6 times, there are 5 intervals.
Each interval has time duration of 30/5 = 6 sec.
At 12 o'clock, there are 11 intervals,
So total time for 11 intervals = 11*6 = 66 sec.

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
3
Solv. Corr.
6
Solv. In. Corr.
9
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

92 / 101

Choose the correct option.

One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and receives Rs. 120 and a shirt.Then find the price of the shirt.

ARs. 100

BRs. 80

CRs. 120

DNone of these

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Servant (1 year) or (12 months) payment = (Rs. 200 + shirt) ------(1)
Servant recieve payment after 9 months = (Rs 120 + shirt) --(2)
By eq. (1) and (2)
3 months = Rs. 80
So, 12 months = (80 * 12)/3= 320
By eq. (1)
200 + shirt = 320
=> shirt price = Rs. 120

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
6
Solv. Corr.
2
Solv. In. Corr.
8
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

93 / 101

Choose the correct option.

In a class there are 45 pupil, out of them 12 are in debate only and 22 in singing only. Then how many in both?

A10

B11

C12

D14

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Given, total pupil = 45
Debate + Singing = (12 + 22) = 34
The intersection for two (play both games) = (45 - 12 - 22) = 11

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
2
Solv. Corr.
5
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

94 / 101

Choose the correct option.

The average number of visitors of a library in the first 4 days of a week was 58. The average for the 2nd, 3rd, 4th and 5th days was 60. If the number of visitors on the 1st and 5th days were in the ratio 7:8 then what is the number of visitors on the 5th day of the library?

A46

B64

C55

D66

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

If number of visitors on 1st, 2nd, 3rd, 4th and 5th day are a, b, c, d and e respectively then
a + b + c + d = 58 * 4 = 232 - - - (i)
b + c + d + e = 60 * 4 = 240 - - - (ii)
Subtracting (i) from (ii)
e - a = 8 - - - (iii)
Given that e : a = 8 : 7
Let e = 8x and a = 7x.
Given, 8x - 7x = 8 => x = 8 - - - (iv)
So a = 56 and e = 64.

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
4
Solv. Corr.
3
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

95 / 101

Choose the correct option.

If 2x+y = 11, 2y+z = 12 and z+2x = 8, find the value of 2x + 3y +4z.

A29

B33

C25

D39

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Without Finding x & y & z
2x+y = 11 -->(1) 2y+z = 12 -->(2) z+2x = 8 ---> (3)
(2)* 2=> 4y+2z=24-----(A)
(3)* 2=> 2z+4x=16-----(B)
(1)*-1=> -2x-y =-11-----(C)
2x + 3y +4z=29

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
3
Solv. Corr.
4
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

96 / 101

Choose the correct option.

In an examination involving quantitative aptitude and logical reasoning, 65% examinees cleared quantitative aptitude test while 70% cleared logical reasoning test. If 50% examinees passed both the tests, then how many failed in both tests?

A35%

B15%

C30%

D20%

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

p(AUB)=p(A)+p(B)-p(AnB)
=65+70-50 =85%(the persons who cleard all)
the persons who did not clear any=100-85=15%

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
2
Solv. Corr.
5
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

97 / 101

Choose the correct option.

A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son's age at that time. Hence
the father's present age is

A48 years.

B44 years.

C45 years.

DNone of these

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Lets assume son's current age = x years
So, father's current age = 3x
After 15 years (condition)
2(x+15)=3x+15
Son's age = 15 years, and father's age = 45 years.

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
3
Solv. Corr.
2
Solv. In. Corr.
5
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

98 / 101

Choose the correct option.

Three jackals Paar, Marr and Taar together have 675 loaves of bread. Paar has got three times as much as Maar but 25 loaves more than Taar. How many does Taar have?

A175

B275

C375

DNone of these

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Lets assume maar (M) = x,
So Paar (P) = 3x
as per the question
Taar (T) = (3x-25)

As per the condition
M+P+T = x + 3x + 3x-25 = 675
7x - 25 = 675 => x=100
=> Taar (T) = 275

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
2
Solv. Corr.
5
Solv. In. Corr.
7
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

99 / 101

Choose the correct option.

There are two boxes, one containing 32 black balls and other containing 31 red balls you are allowed to move the boxes at random so that when you choose the box at random and a ball at random from the chosen box, the probability of getting the black ball is maximized. This maximum probability is

A0.25

B0.51

C0.75

D0.5

| | Important Formulas | Topic: | Asked In Accenture |

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Tags: Accenture

NA
SHSTTON
3
Solv. Corr.
3
Solv. In. Corr.
6
Attempted
0 M:0 S
Avg. Time

100 / 101

Choose the correct option.

A closed wooden box of thickness 0.5 cm and length 21 cm, width 11 cm, and height 6 cm, is painted on the inside. The cost of painting is Rs 70. What is the rate of painting in rupees per sq. cm?

A0.7

B0.5

C0.1

D0.2

| | Important Formulas | Topic: | Asked In AccentureAMCAT |