Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: IBM

Company: IBM

Total Qs: 452+

Website: https://www.ibm.com/

Total View: 88.61K


Not Attempted

21. 

Find the next term of the following series.



4,3,6,5,11,10,19,18,30,29,?


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below, Alternate series 4,6,11,19,30,?



Difference +2,+5,+8,+11,+14



so next element 30+14 = 44

Submit Your Solution

Tags: IBM


Not Attempted

22. Find the next term of the following series.
16,18,21,25,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

16,18,21,25,30
+2, +3, +4, +5

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

23. Find the next term of the following series.17,18,17,19,20,19,21,22,21,23,24,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break the series as below
17,18,17 / 19,20,19 / 21,22,21 / 23,24,24

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

24. Find the next term of the following series.56,89,33,21,7,88,35,19,60,85,30,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Arrange the series as below
(56,89,33,21) / (57,88,35,19) / (60,85,39,?)
Do the group comparison
56+1=57
89-1=88
33+2=35
21-2=19
similarly for other group
57+3=60
88-3=85
35+4=39
19-4=15
so next element will be 15.

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

25. Find the next term of the following series.1/2,16,4,15,3,56,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
1/2, 4, 3
16/4 = 4
15/5 = 3
56/6 =28/3
So next occurrence = 28/3.

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

26. Find the next term of the following series.
4 ,3 ,144 ,1.5 ,2 ,9 ,3.2 ,2, ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

4*3=12.........12^2 = 144
1.5*2=3........3^2 = 9
3.2*2 = 6.4.........6.4^2 = 40.96.

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

27. Find the next term of the following series.
27,28,43,29,30,41,31,32,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

27,28 / 43 / 29,3 / ,41 / 31,32 / 39

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

28. Find the next term of the following series.
38,37,35,34,32,31,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

38,37 / 35,34 / 32,31 / 29
-2 for next sub-series.

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

29. Find the next term of the following series.
38,33,28,37,32,27,36,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

---1-----2------1------2-----1--
38,33 / 28 / 37,32 / 27 / 36,31
-5 in first sub-series.

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

30. Find the next term of the following series.
3, 10, 13, 20, 23, 30, ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

3, 10, 13, 20, 23, 30, ?
For given series +7, +3, +7, +3, +7, +3 3+10=13,
10+3=13,
13+7=20,
20+3 = 23,
23+7=30.
similarly 30+3=33

Submit Your Solution

Tags: IBM

Here is the list of questions asked in IBM Aptitude Test Question with Answers IBM Mock Test page 3. Practice IBM Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview IBM Online Test Questions to crack IBM written round test. Overall the level of the IBM Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of IBM