Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 211+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 149.38K


Not Attempted

81. A man reaches his office 30 min late, if he walks from his home at 3 km per hour and reaches 40 min early if he walks 4 km per hour. How far is his office from his house?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume distance between office and his house =x km
Time taken when speed is 3 kmph = x/3 min.
Time taken when speed is 4 kmph = x/4 min.
Difference between time taken 40-(-30) = 70mins = 70/60 hours.
x/3- x/4 = 70/60
x/12= 7/6
x=14 km

Submit Your Solution

Tags: Capgemini


Not Attempted

82. A sum of Rs 468.75 was lent out at simple interest and at the end of 1 year and 8 months, the total amount of Rs 500 is received. find the rate of interest.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given principle P=468.75, Rate of Intreset = R%
Total Amount received = Rs 500
=> Total Amount received = Simple Intrest + Principle.
=> 500 = [468.75*(20/12)*R]/100 + 468.75
=> 31.25=156.25*5R/100
=> R=4%

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

83. In a certain college, 20% of the boys and 40% of the girls attended the annual college outing. If 35% of all the students are boys, what percent of all the employees went to the outing?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume total students =100
so in that 35 students are boys and remaining 65 will be girl.
20% of boys = (35)*20/100 = 7
40% of girls = (65)*40/100 = 26
Totally (26+7)=33 employee went to outing.
So 33 is 33% in 100
=> 33% employees went for outing.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

84. Radha bought a watch for Rs. 144 and got a percentage of profit equal to the cost price of the watch. What is the cost price of the watch?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

SP=144
Lets assume cost price of watch= Rs. x
so profit %=x
C.P.= (100/(100+gain%))*S.P. -----(formula to get CP)
x=(100/100+x) *144
=> x^2+100x=14400
=> x^2+180x-80x-14400=0
=> (x+180) (x-80)=0
=> x=-180
=> x=80

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

85. Train A starts from Meerut at 12:00 pm & reach at Delhi on 2:30 pm & train B starts from Delhi at 12:15pm and reach at Meerut on 2:15pm. So, when both trains crosses each other ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume Distance between Meerut & Delhi = x kms
Trains meet t hours after 12.15pm
Speed of A= x/150 kms/min.
speed of B = x/120 kms/min.
Distance covered by A in (t+15) min + Distance covered by B in y hours
=x (x/150)* (y+15) + (x/120) * y = x
=> 1/150 * (y+150) + 1/120 *y = 1
=> y/150 + 1/10 + y/120 = 1
=> Y=60

trains meet at (12.15 + 60) = 1:15 PM

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

86. one man can do a piece of work in 10days. one boys join him & he complete the work in 6days . if he gets 50rs for his work then what will be the share of the boy.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

man can do work in 10 days
man + boy can do a work in =6 days
so work done by man in 1 day is 6
and work done by boy in 1 day is 4.
so share of boy will be (4/10) * 50= 20 Rs.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

87. A square and an equilateral triangle have the same perimeter. What is the ratio of the area of the circle circumscribing the square to the area of the circle inscribed in the triangle?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

let x be side of square
perimeter of square=4x=perimeter of triangle=3*side of triangle
so side of eq. triangle=(4/3)*x
diameter of circle circumscribing the square=sqrt(2)*x
area of circle circumscribing the square=pi*(sqrt(2)*x)^2/4=(pi/2)*x^2 ----(1)
to find radius of the circle inscribed in the triangle
area of triangle=r*s=sqrt(3)/4 * (4x/3)^2
now s=(4/3)*x+(4/3)*x+(4/3)*x/2=2x
so sqrt(3)/4 * (4x/3)^2=r*2x gives
r={2/3*(3^1/2)}*x
area of the circle inscribed in the triangle=pi*({2/3*(3^1/2)}*x)^2
=pi*(4/27)*x^2 -------(2)
so reqd ratio= eqn(1)/eqn(2)
=((pi/2)*x^2)/(pi*(4/27)*x^2)=27/8
so reqd ratio=27:8

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

88. Two trains for Palwal leave Kanpur at 10 a.m and 10:30 am and travel at the speeds of 60 Kmph and 75 Kmph respectively. After how many kilometers from Kanpur will the two trains be together?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume two train meet at X km distance from kanpur.
Given First train speed 60 kmph, second train speed 75 kmph
Second train start after 1/2 hrs.
Time taken by first train to cover X km = x/60 h
Time taken by 2nd train to cover X km=x/75 h
Now, x/60 - x/75=1/2
so x=150.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

89. 5 tables and 10 chairs were sold for 20000.15%gain for table,10%loss on chair.overall profit Rs 750.the CP of table is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume cost of table is X and cost of chair is Y.
sold price is 20000 and profit is 750 .
so cost for both is 19250.
=> 5X+10Y=19250 ------------ (1)

=> 5*(115/100)X + 10* (90/100)Y =20000 ------- (2)

By solving both eq.
We get X=2140

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

90. An elephant fell into a wall of depth 20mts.Everyday it climbs 4mts but at the end falls by 2mts.Find the number of days it would take for the elephant to get out of the wall

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 9. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini