Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 211+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 149.12K


Not Attempted

71. Select a figure from amongst the Answer Figures which will continue the same series as established by the five Problem Figures.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

One, two, three, one, two, three.....arcs get inverted sequentially. This inversion takes place in an ACW direction.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini


Not Attempted

72. Consider the following code segment in C to traverse a binary tree using the preorder

typedef struct tree {
int info;
struct *left;
struct *right;
}node;

void preorder(node *tree)
{
if (t)
{
Statementl
Statement2
Statement3
}
}
The above Statements should be

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Trees | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Not Attempted

73. What is the following code segment doing?

void fn( ){
char c;
cin.get(c);
if (c != '\n') {
fn( );
cout.put(c);
}
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Strings | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

74. An algorithm is made up of two independent time complexities f (n) and g (n). Then the complexities of the algorithm is in the order of

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Basic Concepts | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

75. In Breadth First Search of Graph, which of the following data structure is used?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Graphs | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

76. Let S be the original stack and S1 and S2 the two
additional stacks then the following pseudo code is to
reverse the stack S:

while (S not empty)
{
push(S1,pop(S));
}

while(S1 not empty)
{
push(S2,pop(S1));
}

while(S2 not empty)
{
push(S,pop(S2));
} ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Stacks | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

77. A sum was put at simple interest at certain rate for 3 years. Had it been put at 1% higher rate it would have fetched Rs. 63 more. The sum is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1 percent for 3 years= 63
1 percent for 1 year = 21
=> 100 percent = 2100

Submit Your Solution

Not Attempted

78. For what value of "k" will the equation (2kx^2 + 5kx +2)=0 have equal roots?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

For a 2nd degree equation "ax2+bx-c=0" has equal roots the condition is b2-4ac =0
So in the given equation (2kx^2 + 5kx +2)
a=2k, b=5k, c=2

=> (5k)^2-4(2k)(2)=0
=> 25k^2-16k=0
=>k(25k-16)=0
=> k=16/25;

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

79. A 5-digit number is formed by the digits 2,4,5,6,8 (each digit used exactly once) . What is the probability that the number formed is divisible by 4 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

A no. is divisible by 4 if last two digit is divisible by 4
so numbers ending with 24,28,48,52,56,64,68,84 are divisible by 4
last two places are fixed by 24,28,48,52,56,64,68,84
so remaining 3 places can be filled in 3! ways for each
total=8*3!=48=n(E)
n(S) = 5!
so
= n(E)/n(S)
=48/120=2/5

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

80. A builder has to pour a concrete slab 12 centimeters thick to cover an area 10 meters long and 2 meters wide. How many cubic meters of concrete will the builder need?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Thikness= 12cm. =0.12m.
area is 10m. long and 2m. wide;
So, total concrete needed is = the volume of the area = (0.12 * 10 * 2)= 2.4 cubic meter.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 8. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini