Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 648+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 147.91K


Not Attempted

81. How many numbers are there b/w 10 and 99 such that the number exceeds it's sum of the digits by 18

Answer: Option A

Explanation:

let x be tenth digit & y be unit digit
so number is =10*x+y
given, 10x+y=x+y+18
or 9x=18
or x=2
so no. will be of form 2y
value of y can be 0,1,2,3,...,8,9
nubers are 20,21,22,23,...,28,29
total=10 numbers

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

82. A persons salary is decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single shot?

Answer: Option B

Explanation:

decrease in salary in single shot =38.8%
first decease =20% let the salary be 100 then it will become 80
2nd decrease is= 15%. 15% of 80 =12 then salary become 68
3rd decrease is of 10% . 10% of 68 =6.8.then salary become 61.2
so overall decrease=38.8%

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

83. A man speaks truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports it to be a 6.What is the probability of it being a 6?

Answer: Option C

Explanation:

Probability that the die does not report 6, and he is telling the truth: (5/6)*(3/4)=5/8
Therefore, Probability that the die reports 6 = 1-(5/8) = 3/8

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

84. How many three digit numbers can be form from digit 1-9 strictly in increasing order and follows an A.P.

Answer: Option C

Explanation:

numbers are 123 135 147 159 234 246 258 345 357 369 456 468 567 579 678 789

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

85. Statements:
All green are blue.
All blue are white.

Conclusions:
(i) Some blue are green.
(ii) Some white are green.
(iii) Some green are not white.
(iv) All white are blue.

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

86. J is faster than P. J and P each walk 24 km. Sum of the speeds of J and P is 7 kmph. Sum of time taken by them is 14 hours. Then speed of J is equal to

Answer: Option C

Explanation:

As per the question: J > P ---(1)
and J + P = 7 ----- (2)
So, the below option can satisfy above both eq. (1) & (2)
(6, 1), (5, 2), (4, 3)
sum of time taken by them = 14 hrs. ---- (3)
To satisfy the 3rd condition

If J = 4 and P = 3.
Times taken by them = 24/4 + 24/3 = 14.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

87. Find the missing in the series: 70, 54, 45, 41,__.

Answer: Option A

Explanation:

70-54 = 16 = 4^2
54-45 = 9 = 3^2
45-41 = 4 = 2^2
41-40 = 1 = 1^2.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

88. (2/3) of a number is 4 more than the (1/6) of the same number?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

89. There are two water tanks A and B, A is much smaller than B. While water fills at the rate of 1 liter every hour in A, it gets filled up like, 10, 20, 40, 80, 160 in tank B. (At the end of first hour, B has 10 liters, second hour it has 20 liters and so on). If tank B is 1/32 filled of the 21 hours, what is total duration of hours required to fill it completely?

Answer: Option A

Explanation:

for every hour water in tank in B is doubled,
Let the duration to fill the tank B is x hours.
x/32 part of water in tank of B is filled in 21 hours,
Next hour it is doubled so,
2*(x/32) part i.e (x/16) part is filled in 22 hours,
Similarly (x/8)th part in 23 hours,(x/4)th part is filled in 24 hours,
(x/2)th part is filled in 25 hours, (x)th part is filled in 26 hours
So answer is 26 hours.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

90. 6 persons standing in queue with different age group, after two years their average age will be 43 and seventh person joined with them. Hence the current average age has become 45. Find the age of seventh person?

Answer: Option B

Explanation:

Total age of 6 persons is x hours,after two years total age of 6 persons is x+12
Average age of 6 persons is after two years is 43
So (x+12)/6=43 => x = 246 ---------- (1)
After 7th person is added then (x+7th person age)/7=45
7th person age = 45 *7 - x
=> 7th age = 69

Submit Your Solution

Tags: TCS

TCS solved papers, TCS solved placement papers, TCS solved placement papers pdf, TCS model paper, TCS papers with solutions, TCS model papers